Nέα Mercedes-AMG GT Coupe: Ισχυρότερη και... stealth


H σπορ Mercedes αναβαθμίζεται σε ισχύ στην βασική της έκδοση και αποκτά και ένα νέο εντυπωσιακό χρωματισμό με την ονομασία Stealth

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/9/2020

Το κορυφαίο σπορ μοντέλο στην γκάμα της Mercedes παραμένει το GT Coupe, το οποίο ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά, με κάποιες μικρές αλλαγές στο αμάξωμα και με περισσότερη δύναμη στην βασική του έκδοση.

Έτσι ο κλασικός twin turbo V8 των 4 λίτρων αποδίδει πλέον 530 άλογα, 55 περισσότερα από την τρέχουσα γενιά του μοντέλου και 680 Νm ροπής. Η επιπλέον δύναμη έχει βελτιώσει τις επιδόσεις, με το 0-100 km/h να γίνεται σε 3,7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα βρίσκεται στα 312 km/h (ή 310 για την roadster έκδοση).

Το κιβώτιο είναι επτά σχέσεων διπλόδισκο ενώ πλέον διατίθεται ως στάνταρ το πακέτο AMG Ride Control με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, ηλεκτρονικό πίσω διαφορικό, κεραμικά φρένα με κόκκινες δαγκάνες και ένα έξτρα "Race" mode στα προγράμματα οδήγησης.

Σε ότι αφορά το αμάξωμα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην έκδοση Stealth Edition. Διατίθεται τόσο στο κουπέ όσο και στο κάμπριο, και αφορά κατά κύριο λόγο την ειδική ματ βαφή σε γκρι χρώμα (σε δύο αποχρώσεις αλλά και σε μαύρο).

Η έκδοση αυτή έχει το ειδικό πακέτο AMG Exterior Night Package το οποίο περιλαμβάνει μαύρες δαγκάνες φρένων, μαύρο χρώμιο για τις γρίλιες στην μάσκα Panamericana, ζάντες 19 και 20 ιντσών σε μαύρο ματ χρώμα. Στο εσωτερικό το συγκεκριμένο πακέτο συντηρεί όλο αυτό την καθολική κυριαρχία του μαύρου στον διάκοσμο, ενώ υπάρχει και ειδική πλακέτα στην κεντρική κονσόλα που δηλώνει το ειδικό της συγκεκριμένης έκδοσης.

Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2021 με την τιμή, ιδίως στην έκδοση Stealth να αναμένεται να είναι αρκετά πιο πάνω από το βασικό μοντέλο της απερχόμενης γενιάς. Όσο για τις πιο δυνατές εκδόσεις της GT Coupe θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα τις ανακοινώσεις της Mercedes-AMG.