Νέα ονόματα για τα smart


Το smart, το μικρό διθέσιο αυτοκίνητο πόλης που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αγορά των πωλήσεων το 1998 στα πλαίσια της νέας προϊοντικής πολιτικής της smart gmbh άλλαξε ονομασία από την 1η Ιανουαρίου.
  • 14/1/2004
&00 Το smart, το μικρό διθέσιο αυτοκίνητο πόλης που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αγορά των πωλήσεων το 1998 στα πλαίσια της νέας προϊοντικής πολιτικής της smart gmbh άλλαξε ονομασία από την 1η Ιανουαρίου. Ο ερχομός του πρώτου τετραθέσιου αυτοκινήτου από την smart, του γνωστού forfour που είδαμε τον Νοέμβριο στην 5η Διεθνή Έκθεση της Αθήνας αποτέλεσε και τη βασική αιτία για την αναδιάθρωση των ονομάτων των προϊόντων της εταιρίας. Η smart πλέον είναι μία αυτόνομη εταιρία αυτοκινήτων κάτι που επιτεύχθηκε με τη συνεχόμενη παραγωγή διαφορετικών αμαξωμάτων δημιουργώντας κατά αυτόν τον τρόπο μία γκάμα αρκετών μοντέλων. H νέα στρατηγική ονομασίας των μοντέλων της smart city-coupe & smart cabrio, που από 1 Ιανουαρίου 2004 ονομάζονται πλέον smart fortwo coupe και smart fortwo cabrio έγινε με σκοπό να υποδηλώνει άμεσα και τον διαφορετικό χαρακτήρα του καθένα από αυτά.
Ταυτόχρονα, η απλή αλλά καινοτομική αυτή φιλοσοφία ονοματολογίας, αντικατοπτρίζει την αίσθηση της λειτουργικότητας, της αυθεντικότητας και του στυλ που αποπνέει κάθε smart.
Αντίθετα τα smart roadster και smart roadster-coupe δεν άλλαξαν την ονομασία τους, αφού σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρίας η ονομασία τους ερμηνεύει με τον καλύτερο τρόπο αυτό ακριβώς που προσφέρουν στον έκαστοτε αγοραστή. Την καλύτερη οδηγική ευχαρίστηση!

Βασίλης Χειλάκης