Νέα Porsche 718 T Boxster και Cayman: Ακόμα πιο σπορ (VIDEO)


Ακολουθώντας την ίδια πρακτική με την 911 Τ η Porsche παρουσιάζει τις αντίστοιχες Boxster/Cayman με μια σειρά σπορτίφ επεμβάσεων

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: PORSCHE
  • 19/12/2018

Συνεχίζοντας την παράδοση των εκδόσεων Τ της 911 που ξεκίνησε πίσω στο 1968, η Porsche επεκτείνει αυτή την σπορ εκδοχή και στην γκάμα της 718, τόσο στην Boxster όσο και στην Cayman. Παραδοσιακά το γράμμα "Τ" είναι για την λέξη "Τouring" και συνδυάζεται με μία σειρά από αλλαγές που να κάνει ακόμα πιο απολαυστική την οδήγησης μιας Porsche.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα δύο αυτοκίνητα εφοδιάζονται με τον δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα με απόδοση στους 300 ίππους. Παράλληλα υπάρχει ένα μεγάλο πακέτο σπορτίφ αλλαγών, με ζάντες 20 ιντσών, χαμηλωμένο πλαίσιο κατά 20 χιλιοστά, πιο κοντό επιλογέα ταχυτήτων (στον οποίο οι σχέσεις αναγράφονται με κόκκινο χρώμα) και τοον διάκοσμο Sport Chrono Package. 

Και τα δύο αυτοκίνητα προσφέρονται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και το Porsche Torque Vectoring που περιλαμβάνει μηχανικό μπλοκέ διαφορικό. Υπάρχει επίσης και το γνωστό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK σαν έξτρα επιλογή. Σε ότι αφορά τις αλλαγές στο σαλόνι υπάρχουν νέα σπορ καθίσματα, νέο τιμόνι καθώς και ένα πλήρες πακέτο εξοπλισμού. 

Το αμάξωμα διαφοροποιείται από τις 20άρες ζάντες βαμένες σε χρώμα γκρι τιτανίου, τα ειδικά λογότυπα της συγκεκριμένης έκδοσης, την διαφορετική απόληξη της εξάτμισης και τα νέα χρώματα αποκλειστικά για τα μοντέλα "Τ". Χάρη στους 300 ίππους και τα 380 Nm ροπής, αλλά και σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος των 1.350 κιλών, η επιτάχυνση στα 100 km/h από στάση γίνεται σε 4,7 δευτερόλεπτα (για την έκδοση με το PDK) ενώ η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 275 km/h.

Σε ότι αφορά την ανάρτηση υπάρχει ένα πιο σπορτίφ σετάρισμα του Porsche Active Suspension Management, ενώ διατίθεται Launch Control και ένας νέος τρόπος στήριξης του κιβωτίου που μειώνει τους κραδασμούς και κάνει ακόμα πιο ακριβές το αυτοκίνητο στην σπορ οδήγηση. Η νέα 718 T διατίθεται άμεσα στις Ευρωπαϊκές αγορές, με την Cayman να ξεκινά από τα 63.047 ευρώ και την Boxter από τα 65.070 ευρώ στην Γερμανία.