Νέα προσφορά για την εξαγορά της Lamborghini!


Ο ελβετικός επενδυτικός όμιλος Quantum Group AG αυξάνει την προσφορά του προς τον Όμιλο Volkswagen για την εξαγορά της Lamborghini.

  • 29/5/2021

Πριν από λίγες μόλις μέρες γράψαμε για την προσφορά του ελβετικού επενδυτικού ομίλου Quantum Group AG προς τον Όμιλο Volkswagen ύψους 7,5 δις ευρώ για την εξαγορά της Lamborghini.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προς πώληση η Lamborghini;

Εκπρόσωπος του Ομίλου Volkswagen, ο οποίος μίλησε στο διεθνή τύπο αρνήθηκε κάθε τέτοια σκέψη κατηγορηματικά με μία δήλωση μόλις 5 λέξεων: «η Lamborghini δεν είναι προς πώληση». Τι κι αν ο Όμιλος VW διέλυσε κάθε υποψία περί πώλησης της ιστορικής ιταλικής φίρμας;

Η εταιρεία επενδύσεων με έδρα τη Ζυρίχη επιμένει και επανέρχεται με νέα αυξημένη από την αρχική, προσφορά έως και κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα επιπλέον χρήματα προορίζονται για κάλυψη επενδύσεων και εγγύηση θέσεων εργασίας.

«Φυσικά η προσφορά μας εξακολουθεί να ισχύει. Εξάλλου, έχουμε σταθμίσει προσεκτικά την απόφασή μας για την Lamborghini και την σχετική προσφορά», δήλωσε στο Reuters ο Rea Stark, εκπρόσωπος της Quantum. «Και εάν υπάρχει προθυμία διαπραγμάτευσης -είτε πρόκειται για επενδύσεις, εγγυήσεις είτε για την τιμή αγοράς- τότε, φυσικά, είμαστε προετοιμασμένοι.»

Η προσφορά εξαγοράς της φημισμένης ιταλικής μάρκας από τη Sant’ Agata από το Quantum Group περιελάμβανε τη μάρκα Lamborghini, αλλά και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Sant’ Agata, όπως και όλες τις αγωνιστικές της δραστηριότητες.

Επιπλέον, η ελβετική επενδυτική εταιρεία ήθελε επίσης ένα πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Audi, κάτω από την ομπρέλα της οποίας βρίσκεται η ιταλική εταιρεία, ώστε όλα τα τρέχοντα μοντέλα της Lamborghini να συνεχίσουν κανονικά να παράγονται. Εκτός αυτού, η Quantum φέρεται να ζητούσε πρόσβαση και να μοιράζεται με την Audi την ηλεκτρική τεχνολογία, ενώ ήθελε να δημιουργήσει ένα κέντρο ανάπτυξης μπαταριών με την Audi. Η Quantum εγγυάται επίσης ότι θα διατηρήσει το σημερινό εργατικό δυναμικό για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται ηλεκτρική Lamborghini έως το 2030!

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.