Νέα ρεκόρ πωλήσεων για τη Lamborghini, με την Urus να πρωτοστατεί


Η Lamborghini σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων για πρώτο 9μηνο του 2021, με την Urus να είναι το πιο περιζήτητο μοντέλο στην γκάμα της ιταλικής μάρκας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 26/10/2021

Κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, η Lamborghini παρέδωσε συνολικά 6902 οχήματα, που αποτελεί αύξηση της τάξεως του 23% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2020.

Στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, η εταιρεία πούλησε 2622 μονάδες, ενώ ακολουθούν σε πωλήσεις η Αμερική με 2407, και η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού με 1873.

Το πιο σημαντικό για την εταιρεία της Σαντ'Αγκάτα είναι πως η Urus, το extreme SUV της γκάμας της, είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της, έχοντας πουλήσει 4085 από αυτές, μία αύξηση 25% σε σχέση με το 2020.

Ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Stephan Winkelmann, δήλωσε σχετικά:

«Η μάρκα της Lamborghini είναι σε εξαιρετικά δυνατή θέση, με αρκετά ελκυστικές προτάσεις στους V10 και V12 κινητήρες, όπως και στα Super SUV με την Urus.

Και συνέχισε:

«Η εταιρεία όχι μόνο κατάφερε να αντέξει στις δύσκολες συνθήκες του τελευταίου 18μηνου, αλλά κατάφερε να έχει και σταθερή αύξηση στις πωλήσεις της, που είναι ένδειξη της δύναμης που έχει η γκάμα μας, το πόσο ελκυστικό είναι το brand σε παγκόσμιο επίπεδο και πόσο καλή είναι η επιχειρηματική στρατηγική μας.»