Νέα στοιχεία για το supercar του Gordon Murray


H Gordon Murray Automotive παρουσίασε την πρώτη επίσημη φωτογραφία του T.50 και περισσότερες πληροφορίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/12/2019

Άγνωστο είναι αν αυτή η κωδική ονομασία θα παραμείνει και στο μοντέλο παραγωγής που θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Μάιο αλλά σίγουρα αυτό το hypercar θα τραβήξει το παγκόσμιο αυτοκινητιστικό ενδιαφέρον για ένα πολύ απλό λόγο: επειδή φέρει την υπογραφή του Gordon Murray.

Του ανθρώπου που ουσιαστικά κρύβεται πίσω από την επική McLaren F1 που σχεδιάστηκε πριν από περίπου τρεις δεκαετίες και που έθεσε τα στάνταρ για τα αυτοκίνητα πολύ υψηλών επιδόσεων και για την αεροδυναμική τους συμπεριφορά.

Μάλιστα ο Murray λέει πως και το T.50 θα έχει την αυθεντικότητα και την απλότητα της McLaren F1 αποτελώντας κατά μία έννοια το φυσικό της διάδοχο. Για να γίνει αυτό το T.50 θα έχει εξελιγμένη αεροδυναμική με ανεμιστήρα στο πίσω μέρος, χαμηλό απόβαρο και θα είναι πλήρως επικεντρωμένο στον οδηγό. Μάλιστα θα υπάρχουν διαφορετικά αεροδυναμικά προφίλ.

Στο χαμηλότερο το downforce θα μειώνεται κατά 10% για μεγαλύτερες ταχύτητες στην ευθεία, στο υψηλότερο θα αυξάνεται κατά 30% για καλύτερο κράτημα στις στροφές, ενώ στο V-Max θα συνδράμει η 48βολτη μίζα/ γεννήτρια για μέγιστη ισχύ στους 700 PS.

Συγκεκριμένα, το βάρος δεν θα ξεπερνά τον ένα τόνο με το μήκος να βρίσκεται στα 4,,45 m, το πλάτος στα 1,85 m και το ύψος στα 1,15 m. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες την κίνηση θα αναλαμβάνει ένας ατμοσφαιρικός V12 των 3,9 lt που έχει εξελιχθεί και θα κατασκευάζεται από την Cosworth. Η απόδοση του θα κυμαίνεται από τους 650 νορμάλ ίππους έως τους 700 και το όριο στροφών θα φτάνει τις 12.100 rpm!

Την μεταφορά της ροπής στους πίσω τροχούς θα έχει ένα μηχανικό κιβώτιο της Xtrac ενώ το εξελιγμένο σύστημα πέδησης δεν θα μπορούσε να έχει παρά κεραμικούς δίσκους με μονομπλόκ αλουμινένιες δαγκάνες. Τo Τ.50 θα κατασκευαστεί μόλις 100 φορές με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται το 2022 σε τιμή περίπου 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.