Νέες diesel εκδόσεις για τα Ford S-Max & Galaxy


Η Ford ανακοίνωσε νέους turbo-diesel κινητήρες για τα δύο της MPV που την top εκδοχή αποδίδουν 240 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 14/9/2018

Πολλά έχουν ακουστεί τελευταία για την επιστροφή της Ford στην κερδοφορία προχωρώντας σε περικοπή μοντέλων. Οι πιο πρόσφατες φήμες ήθελαν τόσο τα S-Max & Galaxy όσο και το Mondeo να μην συνεχίζουν προς μία νέα γενιά. Πάντως, η Ford διέψευσε τα περί κατάργησης του Mondeo από την γκάμα και το ίδιο έκανε και για τα δύο της πολυχρηστικά μοντέλα. Τα οποία αποκτούν τρεις νέες EcoBlue εκδόσεις με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά απόδοσης.

Συγκεκριμένα, ο νέος δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας αποδίδει 120 PS και 150 PS στην εκδοχή με το μονό στροβιλοσυμπιεστή ενώ στην περίπτωση της ισχυρότερης εκδοχής με το διπλό turbo η ιπποδύναμη ανεβαίνει στους 240 PS. Επιπρόσθετα οι μηχανικοί της Ford έχουν βελτιώσει την λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου με τις 8 σχέσεις (στάνταρ είναι το μηχανικό με τις 6) για ομαλότερες αλλαγές και βέλτιστη οικονομία καυσίμου.

Πέρα από την προσθήκη των νέων diesel στον τεχνολογικό εξοπλισμό έχουν προστεθεί νέα συστήματα υποβοήθησης όπως ενεργητικό cruise control νέας γενιάς με λειτουργία stop&go ή νέο σύστημα προειδοποίησης τυφλής γωνίας με κάλυψη στα 18 m. Στο S-Max Vignale υπάρχει σύστημα ηχοακύρωσης για λιγότερα ντεσιμπέλ στην καμπίνα και πολλές άλλες αναβαθμίσεις άνεσης και ασφάλειας που αργότερα θα δούμε και στο ανανεωμένο Mondeo.