Νέες εκδόσεις για το Toyota C-HR, με έμφαση στην ασφάλεια (photos)


Η ιαπωνική αγορά απέκτησε δύο νέες εκδόσεις του Toyota C-HR, αμφότερες εστιασμένες στην ασφάλεια.

  • 10/8/2022

Στην Ιαπωνία, η Toyota παρουσίασε δύο νέες εκδόσεις του C-HR, την G ‘Mode-Nero Safety Plus III’ και την GT ‘Mode-Nero Safety Plus III’.

Ξεκινώντας από το GT ‘Mode-Nero Safety Plus III’, πρόκειται για μία έκδοση που βασίζεται στο C-HR GT. Διαθέτει κινητήρα 1.2 L turbo, με τη δύναμη να μεταφέρεται σε 2 ή και στους 4 τροχούς μέσω ενός CVT και προσφέρεται στην τιμή των 2.725.000 Γεν (19.700 ευρώ).

Το Toyota C-HR G ‘Mode-Nero Safety Plus III’ είναι το πιο ακριβό, καθώς κοστίζει 3.055.000 Γεν (22.145 ευρώ), αλλά τροφοδοτείται από ένα υβριδικό σύνολο 1.8 L.

Αμφότερα, όμως, φέρουν τις ίδιες αλλαγές, που ξεκινούν από το νέο μαύρο χρώμα ονόματι ‘Imazuma’, ενώ προσφέρεται και με άλλες επιλογές, όπως το Black Mica, το Metal Stream Metallic και το Platinum White Pearl Mica.

Τοποθετήθηκαν, επίσης, νέες ζάντες 18 ιντσών, φινιρισμένες σε ματ μαύρο χρώμα και ελαστικά 225/50 R18 εμπρός και πίσω.

Το βασικότερο, βέβαια, είναι πως φέρουν βελτιώσεις στον τομέα της ασφάλειας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι στον βασικό εξοπλισμό διατίθεται ένα σύστημα που αποτρέπει τη σύγκρουση όταν το πεντάλ του γκαζιού πατιέται αρκετά και οι αισθητήρες ανιχνεύουν κάποιο στάσιμο αντικείμενο, όπως έναν τοίχο, μπροστά αλλά και πίσω από το όχημα.

Υπάρχει, επιπλέον, κι ένα ραντάρ που ανιχνεύει την ύπαρξη οχημάτων δεξιά κι αριστερά του crossover.