Νέες φωτογραφίες μάς φέρνουν πιο κοντά στο Toyota Yaris SUV


To νέο Toyota Yaris βρίσκεται προ των πυλών της ελληνικής αγοράς ενώ κάθε ημέρα που περνά μας φέρνει όλο και πιο κοντά στην SUV εκδοχή του ιαπωνικού supermini.

  • 31/3/2020

Το νέο Toyota Yaris πρόκειται να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα που πρόκειται να υποδεχθεί τη φετινή χρονιά η ελληνική αγορά -το εμπορικό του λανσάρισμα στην Ελλάδα ήταν προγραμματισμένο για το ερχόμενο καλοκαίρι- ωστόσο ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον φαίνεται να έχει η SUV εκδοχή του ιαπωνικού supermini η οποία και θα ακολουθήσει την αμέσως επόμενη χρονιά.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το Toyota Yaris αποκτά μια έκδοση με εκδρομικό χαρακτήρα και η πρώτη φορά που θα κληθεί να δραστηριοποιηθεί στην ευρύτερη κατηγορία των crossovers η οποία ως γνωστόν αποτελεί πλέον και το μήλο της έριδος για τους περισσότερους κατασκευαστές.

Και ενώ οι δοκιμές εξέλιξης του μικρού και προσιτού crossover της Toyota συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, οι νέες ψηφιακές απεικονίσεις του ιαπωνικού μοντέλου αποκαλύπτουν με ακρίβεια τις σχεδιαστικές γραμμές πρόκειται να ακολουθήσουν οι επιφάνειες του αμαξώματός του.

Κρίνοντας, λοιπόν, από τις νέες εικόνες του αυτοκινήτου, η crossover έκδοση του νέου Toyota Yaris θα παραπέμπει περισσότερο στο RAV4 και λιγότερο στο C-HR, επιλέγοντας τον δρόμο της λογικής και όχι των εξεζητημένων σχεδιαστικών επιλογών.

Η επιλογή μιας ασφαλέστερης σχεδιαστικής συνταγής θα επιτρέψει στην ιαπωνική φίρμα να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εξωτερικές διαστάσεις του αμαξώματος, οι οποίες θα αυξηθούν ώστε να υποστηρίξουν το νέο ρόλο του αυτοκινήτου.

Αντιστοίχως, δεν αναμένονται εκπλήξεις στις τεχνικές προδιαγραφές του ιαπωνικού crossover μιας και η Toyota θα θελήσει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις υβριδικές εκδόσεις μεταφέροντας το κινητήριο σύνολο που πολύ σύντομα θα δούμε να κινεί το νέο Toyota Yaris.

Υπό κανονικές συνθήκες, η SUV εκδοχή του Toyota Yaris θα πραγματοποιούσε την επίσημη πρεμιέρα της τον Οκτώβριο στο Παρίσι. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν πρόκειται να συμβεί καθώς η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου που φιλοξενεί κάθε δύο χρόνια η γαλλική πρωτεύουσα δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

Αυτό βέβαια δεν πρόκειται να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα της ιαπωνικής φίρμας, η οποία αναμένεται να προσθέσει το «μικρό» crossover στην γκάμα της μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.