Νέες υπηρεσίες Audi on demand


Σε μία νέα κίνηση, η Audi ξεκινά να προσφέρει on demand υπηρεσίες σε κατόχους αυτοκινήτων της. Νέες λειτουργίες προστίθενται, ακόμα και μετά την αγορά του αυτοκινήτου!

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 1/10/2020

Η νέα αυτή υπηρεσία ξεκινάει από τη Γερμανία και τη Νορβηγία, αργότερα όμως θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές. Μέχρι τώρα η λογική που υπήρχε ήταν κανείς να παραγγέλνει το αυτοκίνητό του με συγκεκριμένο εξοπλισμό, τον οποίο προσέφερε η συγκεκριμένη έκδοση ή πρόσθετε ως έξτρα. Πλέον ο χρήστης θα μπορεί να κατεβάζει και να εγκαθιστά νέες λειτουργίες, περίπου όπως κάνει και με το κινητό του τηλέφωνο.

Οι υπηρεσίες αυτές θα αποκτούνται online, μέσω του myAudi. Θα είναι, δε, διαθέσιμες για τα μοντέλα A4, A5, A6, A7, Q5, Q7, Q8, καθώς και το ηλεκτρικό e-tron. Φυσικά, ανάλογες υπηρεσίες θα υποστηρίζονται και από τα μελλοντικά μοντέλα της φίρμας. Αναφορικά με το είδος των υπηρεσιών, θα έχουν να κάνουν με διαφοροποιήσεις στον εσωτερικό και εσωτερικό φωτισμό, με συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, καθώς και με παραμετροποιήσεις και νέες λειτουργίες του συστήματος infotainment.

Φυσικά, το εύρος των υπηρεσιών on demand θα εξαρτάται από την αγορά και το μοντέλο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για τους κατόχους e-tron και e-tron Sportback, θα μπορούν να μετατρέψουν τα φωτιστικά σώματα LED σε Matrix LED, απλά μέσω μίας ηλεκτρονικής αναβάθμισης.

Για να γίνει ακόμα πιο ουσιαστική και χρήσιμη αυτή η νέα εμπειρία, οι κάτοχοι αυτοκινήτων Audi θα έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να δοκιμάσουν δωρεάν για ένα μήνα την υπηρεσία που τους ενδιαφέρει. Κατόπιν θα μπορούν να την αγοράσουν ή και όχι. Όσο για τις υπηρεσίες που θα ενεργοποιηθούν, θα συνοδεύουν για πάντα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και όχι τον οδηγό. Εάν αυτός το πουλήσει κάποια στιγμή, θα μπορεί να τις απολαμβάνει ο νέος αγοραστής (και φυσικά να προσθέσει και δικές του). Με αυτό το τελευταίο η Audi φιλοδοξεί να κερδίσει όχι μόνο από την αγορά των νέων της μοντέλων αλλά και από τη ζήτηση που θα παρουσιάζουν τα μεταχειρισμένα.

Η όποια αγορά νέας υπηρεσίας θα γίνεται μέσω του AudiPay, μίας αντίστοιχα νέας εφαρμογής που θα επιτρέπει online πληρωμές, μέσω πιστωτικών καρτών, paypal και άλλων τρόπων χρέωσης του χρήστη. Πέρα από τη Γερμανία και τη Νορβηγία, άλλες 20 Ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ακολουθήσουν, το αμέσως προσεχές διάστημα.