Νέο αεροδυναμικό κιτ για την McLaren 570S


Μια νέα σταθερή αεροτομή έρχεται να προστεθεί στον εξοπλισμό της McLaren 570S, προσφέροντας έστω και προαιρετικά τη δυνατότητα αεροδυναμικής αναβάθμισης του βρετανικού sportscar.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/6/2019

Τη βελτίωση των αεροδυναμικών επιδόσεών της McLaren 570S προσδοκά η προσθήκη μιας σταθερής, ανθρακονημάτινης αεροτομής στον κατάλογο του προαιρετικού εξοπλισμού του βρετανικού sportscar.

To High Downforce Kit, όπως ονομάζεται, χαρίζει επιπλέον 75 κιλά κάθετης δύναμης στον πίσω άξονα της McLaren 570S με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την πρόσφυση των πίσω-κινητήριων τροχών.

Η ανθρακονημάτινη οροφή διαθέτει αλουμινένιες βάσεις και όπως προαναφέραμε είναι σταθερή, μεταβάλλοντας εν μέρει την εικόνα του αυτοκινήτου. Επίσης, έχει περάσει από τους αυστηρότερους ποιοτικούς ελέγχους, όντας ικανή να αντέξει για περισσότερα από 16.000 χιλιόμετρα χρήσης σε υψηλές ταχύτητες κίνησης.

Ένα ακόμα στοιχείο που οφείλει κανείς να συνυπολογίσει είναι το κόστος της συγκεκριμένης αεροδυναμικής πτέρυγας το οποίο αγγίζει τα 10.000 ευρώ, όντας προφανώς ανάλογο της τιμής ενός αυτοκινήτου που εφοδιάζεται με τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα των 3,8 λίτρων αποδίδοντας 570 ίππους.