Nέο "baby" SUV για την Jeep;


Τα σενάρια που θέλουν την Jeep να εξελίσσει ένα SUV στις διαστάσεις ενός αυθεντικού αυτοκινήτου πόλης επιστρέφουν στο προσκήνιο της επικαιρότητας, κάνοντας τους φίλους της αμερικανικής φίρμας να τρίβουν τα χέρια τους.

  • ΠΗΓΗ: Kleber Silva
  • 30/6/2020

To Απρίλιο του 2014 το Jeep Renegade αλλάζει τα μέχρι τότε δεδομένα στην κατηγορία των SUV αποτελώντας την πρώτη εξευρωπαϊσμένη πρόταση στην ιστορία της αμερικανικής φίρμας αλλά και την πλέον προσιτή.

Με τη συμβολή και των Ιταλών του FCA Group, η Jeep κατάφερε να απευθυνθεί σε ένα διαφορετικό κοινό που μέχρι σήμερα δεν είχε τη δυνατότητα να φτάσει στα επίπεδα των καταξιωμένων off roaders των Αμερικανών.

Όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, το συμπαγών διαστάσεων και γήινων προδιαγραφών Renegade ήταν μόνον η αρχή, μιας και η Jeep προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός ακόμα μικρότερου SUV με ξεκάθαρα αστικό προσανατολισμό μεν, εκτεταμένες εκτός δρόμου δυνατότητες δε.

Αν και εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία, η οποία είχε κάνει ξανά τον γύρο του Διαδικτύου πριν από μερικά χρόνια, τότε το πιθανότερο είναι ότι η Jeep θα αξιοποιήσει το δάπεδο του νέου Fiat Panda για να χτίσει το πρώτο SUV τσέπης της ιστορίας της.

Ίδιες πιθανότητες, πάντως, διαθέτει και το δάπεδο του PSA Group στο οποίο πρόκειται να βασιστεί -μεταξύ άλλων- και το νέο Opel Mokka, αν και σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε μια τελείως διαφορετική υλοποίηση που λίγο έως πολύ θα κινείται πολύ κοντά στα σημερινά δεδομένα του Renegade.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι η Jeep δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ευρύτερη κατηγορία των συμπαγών διαστάσεων SUV, η οποία τείνει να εξελιχθεί στη δημοφιλέστερη της ευρωπαϊκής και όχι μόνο αγοράς.