Nέο Citroen C3 Aircross: Πέντε αστέρια στο crash test του EuroNCAP


Με το ξεχωριστό του αμάξωμα και το δυναμικό του χαρακτήρα, το νέο C3 Aircross έχει ήδη σημειώσει 20.000 παραγγελίες σε όλη την Ευρώπη ενώ πρόσφατα, απέκτησε και ένα ακόμα κύριας σημασίας χαρακτηριστικό, που δεν είναι άλλο από την επιβράβευση της ασφάλειας για τους επιβάτες, με την ανώτερη διάκριση των 5 αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP. 

  • 22/12/2017

Το νέο Citroen C3 Aircross το οποίο λανσαρίστηκε το Νοέμβριο, έχει ήδη σημειώσει πάνω από 20.000 παραγγελίες στην Ευρώπη. Η επιθετική προϊοντική πολιτική της Citroen, έχει ήδη αποδειχτεί επιτυχημένη, καθώς το νέο C3 Aircross είναι ακόμα στη φάση του λανσαρίσματος σε αρκετές αγορές παγκοσμίως. Στα αναγνωρισμένα από το σύνολο του Αυτοκινητιστικού Τύπου ανώτερα χαρακτηριστικά του μοντέλου, έρχεται να προστεθεί και η διάκριση από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP που ασχολείται με την ασφάλεια των καινούργιων αυτοκινήτων. Τα 5 αστέρια με τα οποία επιβραβεύτηκε η ασφάλεια που προσφέρει το νέο C3 Aircross, είναι άλλη μια επιβεβαίωση των πολυάριθμων πλεονεκτημάτων που συμπληρώνουν το νέο SUV της Citroen!

Το νέο Citroën C3 Aircross, το οποίο μπορεί άνετα να φιλοξενήσει έως και πέντε επιβάτες στο αμάξωμα των 4,15 μ. επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο τα ανώτερα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στις πρόσφατες αξιολογήσεις του Euro NCAP. Το νέο μοντέλο κέρδισε την ανώτερη διάκριση των Πέντε Αστέρων με εξαιρετικές επιδόσεις σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες κρίνονται τα αυτοκίνητα από τον Οργανισμό, αποδεικνύοντας την σχεδιαστική επιτυχία του C3 Aircross από την άποψη της παθητικής ασφάλειας και της ασφάλειας των πεζών, καθώς επίσης και του υψηλού επιπέδου τεχνολογίας με συστήματα υποστήριξης του οδηγού. 

Η βαθμολογία, τα σημεία της οποίας περιγράφονται λεπτομερώς παρακάτω, επιβραβεύει την αποτελεσματικότητα του Next Gen. SUV Citroën C3 Aircross, σε ότι έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα του εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας.

Προστασία Ενηλίκων: 32.6 πόντοι/ 85%
Μπροστινή σύγκρουση: 7.8 πόντοι (μέγιστο: 8)
Μπροστινή πρόσκρουση σε τοίχο: 7.7 πόντοι (μέγιστο: 8)
Πλευρική πρόσκρουση: 8 πόντοι (μέγιστο: 8)
Πρόσκρουση σε στύλο: 7.5 πόντοι (μέγιστο: 8)
Επιβάρυνση αυχένα επιβατών: 1.6 πόντοι (μέγιστο: 3)

Η καμπίνα του νέου C3 Aircross είναι σχεδιασμένη να προσφέρει μέγιστη άνεση για τους επιβαίνοντες, με ένα φιλόξενο και ευχάριστο, μα πάνω απ’ όλα, ασφαλές περιβάλλον. Για τον οδηγό του, το C3 Aircross αποδεικνύει τη φύση του SUV και τον άριστο χαρακτήρα του, με την ευκολία των χειρισμών του. Τόσο ο οδηγός, όσο και οι επιβάτες αισθάνονται ασφαλείς και απολαμβάνουν προστασία υψηλού επιπέδου.

Προστασία επιβατών: 40,5 πόντοι/ 82%

Ένα αυτοκίνητο το οποίο απευθύνεται σε νεαρά ζευγάρια, νέους γονείς, το νέο C3 Aircross Next Gen. SUV ξεχωρίζει και με την εξαιρετική απόδοσή του σε ότι αφορά στην προστασία των παιδιών.

Προστασία πεζών: 27.0 πόντοι/ 64% 

Ευέλικτο στην πόλη αλλά και με όλα τα χαρακτηριστικά που το κάνουν ιδιαίτερα ευχάριστο στον οδηγό του, το νέο Citroën C3 Aircross Next Gen. SUV ικανοποιεί τις απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής και εξασφαλίζει εντυπωσιακή προστασία πεζών.

Συστήματα ασφαλείας: 7,2 πόντοι/ 60%

Με το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort®, ο σχεδιασμός του Next Gen. SUV Citroën C3 Aircross ολοκληρώθηκε με γνώμονα κάθε ταξίδι να γίνεται ευκολότερο και ασφαλέστερο χάρη στις διαισθητικές τεχνολογίες που εξασφαλίζουν την ηρεμία και την ασφάλεια στο τιμόνι. Το νέο SUV Citroën C3 Aircross διαθέτει 12 τεχνολογικές εφαρμογές στην υπηρεσία του οδηγού, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στις καθημερινές μετακινήσεις.

Νέο C3 AIRCROSS NEXT GEN. SUV: Με 12 Συστήματα υποβοήθησης οδήγησης

Το Grip Control® με Hill Assist Descent (Έλεγχος Πρόσφυσης με Υποβοήθηση Κίνησης σε Κατωφέρεια) - (προσφέρεται στο βασικό εξοπλισμό στην έκδοση Shine): διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες και σε κάθε είδους οδόστρωμα, ενώ κάνει τις ολισθηρές κατηφορικές διαδρομές σε σαθρό έδαφος, παιχνίδι. 

Το Active Safety Brake (Ενεργό Σύστημα Αυτόματου Φρεναρίσματος) διαθέτει οπτικό και ηχητικό σήμα προειδοποίησης, λειτουργεί με στόχο τον περιορισμό ή ακόμα και την αποφυγή εμπρόσθιας σύγκρουσης, παρέχοντας τη δυνατότητα στο νέο C3 Aircross να φρενάρει μόνο του, χωρίς την παρέμβαση του οδηγού. Η κάμερα πολλαπλών λειτουργιών που διαθέτει το μοντέλο στο επάνω μέρος του παρμπρίζ, εντοπίζει τα ακίνητα εμπόδια, τα οχήματα που κινούνται με χαμηλότερη ταχύτητα αλλά και τους πεζούς που περνούν μπροστά από το αυτοκίνητο. Το σύστημα αυτό λειτουργεί από τα 5 έως και τα 85 χλμ./ώρα και οι αισθητήρες του, ενεργοποιούν τα φρένα αυτόματα, όταν διαγνωστεί κίνδυνος σύγκρουσης.  

Με το έγχρωμο σύστημα Head-Up Display, ο οδηγός μπορεί να έχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαδρομή του, χωρίς να απομακρύνει το βλέμμα του από το δρόμο. Η προβολή των στοιχείων γίνεται σε μια ανακλινόμενη επιφάνεια (ταχύτητα κίνησης αλλά και δεδομένα από τη χρήση του cruise control, του περιοριστή ταχύτητας και του GPS) και είναι σταθερά μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού. 

Το σύστημα αναγνώρισης των σημάτων κυκλοφορίας στο δρόμο, αναγνωρίζει τα όρια ταχύτητας σε πραγματικό χρόνο και «προτείνει» το όριο που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο οδηγός. 

Η αυτόματη ενεργοποίηση των φώτων, κάνει ασφαλέστερες τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Με την αυτόματη λειτουργία της μεγάλης ή της μεσαίας σκάλας ανάλογα με το φωτισμό του περιβάλλοντος σε κάθε περίπτωση, κάνει πιο εύκολη την ορατότητα για τον οδηγό αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. 

Η Κάμερα Οπισθοπορείας, μεγιστοποιεί την ορατότητα του οδηγού κατά τη διαδικασία στάθμευσης. Όταν ο οδηγός επιλέξει την όπισθεν στο κιβώτιο των ταχυτήτων, η κάμερα ενεργοποιείται και η εικόνα αναπαράγεται στην οθόνη αφής των 7 ιντσών που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Στην απεικόνιση αυτή, υπάρχουν και έγχρωμα σημεία αναφοράς για να μπορεί ο οδηγός να έχει καλύτερη αντίληψη της απόστασης από τα διάφορα αντικείμενα πίσω από το αυτοκίνητο, καλύπτοντας εύρος 180 μοιρών. 

Το Park Assist (Υποβοήθηση παρκαρίσματος) κάνει τη διαδικασία στάθμευσης πιο εύκολη, και ασφαλέστερη. Με το σύστημα αυτό, το αυτοκίνητο παρκάρει αυτόματα σε κάθετες και παράλληλες θέσεις, ενώ εξασφαλίζει με το πάτημα ενός πλήκτρου τη θέση στάθμευσης. Το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός, είναι να επιλέξει την όπισθεν στο κιβώτιο των ταχυτήτων και να ελέγχει την ταχύτητα κίνησης, με τις περιστροφές του τιμονιού να τις αναλαμβάνει το Park Assist. 

Το Lane Departure System (σύστημα ειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας) αντιμετωπίζει την έλλειψη συγκέντρωσης από τη μεριά του οδηγού. Ενεργοποιείται όταν η ταχύτητα κίνησης περνάει τα 60 χλμ./ώρα και επεμβαίνει στο τιμόνι για να επανέλθει το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας, όταν πλησιάζει να αλλάξει πορεία χωρίς να έχει ενεργοποιήσει το φλας ο οδηγός. Ο οδηγός ειδοποιείται για τη λειτουργία του συστήματος με ηχητικό σήμα αλλά και τη σχετική λυχνία που ανάβει στον πίνακα των οργάνων. 

Το Blind Spot Monitoring System (σύστημα επόπτευσης νεκρής γωνίας) ειδοποιεί τον οδηγό όταν υπάρχει άλλο όχημα στην «τυφλή» γωνία του αυτοκινήτου, με ένα οπτικό σήμα στους εξωτερικούς καθρέπτες. 

Με το Driver Attention Alert System (Προειδοποίηση Βοήθειας Οδηγού) προλαμβάνεται η κόπωση του οδηγού μια και το σύστημα καταγράφει τη συμπεριφορά του οδηγού σε σχέση με τις αντιδράσεις του στο δρόμο. Όταν παραστεί ανάγκη, ο οδηγός ενημερώνεται με ηχητικά και οπτικά σήματα πως πρέπει να εντείνει την προσοχή του στο δρόμο. Η λειτουργία του είναι ειδικά προσαρμοσμένη για την κίνηση του αυτοκινήτου στην αριστερή λωρίδα του δρόμου και λειτουργεί όταν η ταχύτητα κίνησης του αυτοκινήτου είναι πάνω από τα 65 χλμ./ώρα. 

Το Coffee Break Alert (Προειδοποίηση διαλείμματος έπειτα από συνεχή οδήγηση 2 ωρών) - (διατίθεται στο βασικό εξοπλισμό) ενημερώνει τον οδηγό πότε είναι η ώρα να κάνει ένα διάλλειμα. Μετά από δύο συνεχόμενες ώρες οδήγησης και με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 70 χλμ./ώρα το σύστημα ενημερώνει τον οδηγό πως έχει έρθει η ώρα για μια στάση. 

Με το Keyless Entry και Start (Είσοδος και εκκίνηση χωρίς κλειδί), γίνεται το κλείδωμα, το ξεκλείδωμα αλλά και η εκκίνηση του κινητήρα χωρίς τη χρήση του κλειδιού. Το αυτοκίνητο αναγνωρίζει τον οδηγό του καθώς εκείνος το πλησιάζει. 

Άλλη μια πολύ σημαντική τεχνολογία συνδεσιμότητας που έχει το νέο C3 Aircross SUV, είναι το Citroen Connect Box. Χάρη στην κλήση έκτακτης ανάγκης και στο SOS Pack, ο οδηγός μπορεί να επικοινωνήσει με ένα τηλεφωνικό κέντρο για βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης του οχήματος. 

Με τιμή από €14.950, το νέο Citroen C3 Aircross Next Gen. SUV είναι εδώ! Οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να απευθυνθούν σε κάποιο από τα καταστήματα του επίσημου δικτύου της Citroen στην Ελλάδα, προκειμένου να το δουν από κοντά και να το οδηγήσουν!