Nέο DS7 Crossbak Louvre: Γαλλική φινέτσα με την σφραγίδα του Λούβρου


Η συγκεκριμένη πολυτελής έκδοση του DS7 δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το φημισμένο μουσείου του Λούβρου και έχει κάποια νέα στοιχεία στον διάκοσμο εμπνευσμένα από αυτό.

  • 24/1/2021

Μία νέα special έκδοση περιορισμένων αντιτύπων του DS7 Crossback βγάζει η γαλλική εταιρία, με την επωνυμία Louvre και με δάνεια αισθητικά και σχεδιαστικά από το παγκόσμιας φήμης μουσείο στο Παρίσι.

Από την εποχή που η DS ανεξαρτητοποιήθηκε από την Citroen, το 2015, είναι σπόνσορας του μεγάλου αυτού μουσείου, και η έκδοση αυτή θέλει να δείξει την σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους όλα αυτά τα χρόνια.

Κάθε DS 7 Crossback Louvre έρχεται με ένα μοναδικό υπομενού στην οθόνη 12 ιντσών του συστήματος infotainment το οποίο ονομάζεται "Μία ημέρα στο Λούβρο". Οι κάτοχοί του μπορούν μέσα από την οθόνη τους να κάνουν περιήγηση σε εικόνες από 128 πίνακες και γλυπτά του μουσείου.

Ανάμεσά τους είναι και τα πιο φημισμένα εκθέματα του μουσείου, όπως η Μόνα Λίζα, η Νίκη της Σαμοθράκης και πολλά ακόμα. 

Η συγκεκριμένη έκδοση έχει και διάφορα μοτίβα στο αμάξωμα με έμπνευση από τον σχεδιαστή Leoh Ming Pei, αυτόν που κατασκεύασε την φημισμένη γυάλινη πυραμίδα στο προαύλιο του μουσείου, με ειδικά σήματα για το καπό, τα εμπρός φτερά και το πίσω μέρος. Αποκλειστικοί για αυτή την έκδοση είναι και οι καθρέπτες, όπου πάνω τους έχουν χαραχτεί με laser τα ίδια γεωμετρικά μοτίβα, θυμίζοντας έργο τέχνης.

Η εν λόγω έκδοση διαθέτει ζάντες 20 ιντσών και μαύρο γυαλιστερό πλαστικό για την γρίλια εμπρός αλλά και περιμετρικά των παραθύρων. Υπάρχουν τρία επίσης τρία νέα αποκλειστικά χρώματα. Στο σαλόνι υπάρχουν αρκετές νέες αισθητικές πινελιές εμπνευσμένες από το μουσείο, όπως για παράδειγμα τα εμπνευσμένα από την γυάλινη πυραμίδα χειριστήρια των αεραγωγών, μοτίβο που εμφανίζεται επίσης και στην κονσόλα και το τιμόνι.

Ο κινητήρας είναι ο 1.6 turbo των 225 ίππων με το 0-100 km/h να γίνεται σε 8,3 δευτερόλεπτα. Σαν έξτρα παροχή, οι ιδιοκτήτες παίρνουν μία κάρτα "Φίλοι του Λούβρου" που επιτρέπει ελεύθερη είσοδο στους χώρους του για έναν χρόνο.