Νέο ελαστικό της Pirelli για μοντέλα SUV και crossover


Το ελαστικό Scorpion Winter της Pirelli, που προορίζεται για μοντέλα SUV και crossover, εγγυάται βελτιωμένη ασφάλεια στο φρενάρισμα και στο στρίψιμο ακόμα και στις πιο επικίνδυνες οδικές συνθήκες που συνήθως διαμορφώνονται το φθινόπωρο και το χειμώνα.

  • 3/10/2012

Το ελαστικό Scorpion Winter της Pirelli, που προορίζεται για μοντέλα SUV και crossover, εγγυάται βελτιωμένη ασφάλεια στο φρενάρισμα και στο στρίψιμο ακόμα και στις πιο επικίνδυνες οδικές συνθήκες που συνήθως διαμορφώνονται το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Το νέο ελαστικό έχει εξελιχθεί από τους μηχανικούς της Pirelli για να προσφέρει στα μεγαλύτερα και ισχυρότερα οχήματα της αγοράς απόλυτο έλεγχο σε όλες τις καταστάσεις, με πρότυπα ασφάλειας, άνεσης, αξιοπιστίας και συμπεριφοράς που μέχρι πρότινος αποτελούσαν προνόμιο των σπορ μοντέλων. Το Scorpion Winter είναι σχεδιασμένο για χρήση το φθινόπωρο και το χειμώνα στις περιοχές της κεντρικής και νότιας Ευρώπης.

Η τελευταία άφιξη στην οικογένεια Scorpion ελαχιστοποιεί τις αποστάσεις φρεναρίσματος σε όλες τις καιρικές συνθήκες και μεγιστοποιεί την ελκτική πρόσφυση στο χιόνι, ώστε να διασφαλίζει οδηγική ακρίβεια.

ΠΡΟΪΟΝ ΣΤΕΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. Το Scorpion Winter βασίζεται στην εμπειρία της Pirelli στη Formula 1*, με καινοτόμες λύσεις σε σχεδίαση και υλικά καθώς και μία ενιαία διαδικασία παραγωγής. Είναι το χειμερινό ελαστικό που προτιμούν μερικοί από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μοντέλων SUV και crossover, όπως AMG, Audi, BMW,Land Rover, Mercedes, Porsche, Volkswagen και Volvo. Όπως όλα τα premium προϊόντα Pirelli, το Scorpion Winter είναι προϊόν στενής συνεργασίας με διάσημους κατασκευαστές αυτοκινήτων: κυρίως η Porsche και η Volkswagen, που μοιράζονται πληροφορίες και τεχνολογίες για να ικανοποιήσουν τις περίπλοκες ανάγκες των κορυφαίων μοντέλων τους. Το Scorpion Winter συνεργάζεται με όλα τα τελευταία συστήματα ελέγχου πρόσφυσης και ABS που εφοδιάζουν τα SUV και crossover τελευταίας γενιάς.

ΣΕΙΡΑ SCORPION, Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ SUV ΚΑΙ CROSSOVER. Το Scorpion Winter, που διατίθεται επίσης σε έκδοση run-flat, λανσάρεται στην Ευρωπαϊκή αγορά φέτος το φθινόπωρο. Παρακολουθεί τη φυσική εξέλιξη των SUV, τα οποία όλα αυτά τα χρόνια έχουν μεταμορφωθεί από λειτουργικά ακούραστα εργαλεία σε πολυχρηστικά οχήματα, ενώ οι οδηγοί τους έχουν ακόμα υψηλότερες απαιτήσεις στο τομέα της ασφάλειας και της βιώσιμης μετακίνησης. Ειδικότερα, η ακρίβεια πρόσφυσης και στριψίματος που προσφέρει το Scorpion Winter απαντά στη βασική απαίτηση των οδηγών: μέγιστο έλεγχο στις κατηφορικές στροφές σε όλες τις οδικές και καιρικές συνθήκες.

Αυτό το νέο χειμερινό ελαστικό ολοκληρώνει και ανανεώνει τη γκάμα Scorpion που προορίζεται για μοντέλα SUV και crossover, και κατατάσσεται δίπλα στο Scorpion Verde: το πρώτο οικολογικό ελαστικό υψηλών επιδόσεων που δημιουργήθηκε ειδικά για την κατηγορία.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ PIRELLI. Το νέο χειμερινό ελαστικό Pirelli Scorpion Winter παρουσιάστηκε στο χιονοδρομικό κέντρο Igora Park, περίπου 80 χλμ. από την Αγία Πετρούπολη. Εκεί, το ελαστικό δοκιμάστηκε στα όριά του σε μία σειρά δυναμικών δοκιμών που σκοπό είχαν να αναδείξουν τις επιδόσεις, το κράτημα και την ασφάλειά του. Το Scorpion Winter επεκτείνεται και υπογραμμίζει την τεχνολογία που βρίσκεται πίσω από ολόκληρη τη γκάμα χειμερινών ελαστικών Pirelli, με ένα ακόμα νέο προϊόν που λανσαρίστηκε ταυτόχρονα στην Αγία Πετρούπολη: το τελευταίο Carving Edge, ένα ελαστικό με καρφιά για τις Σκανδιναβικές χώρες, τον Καναδά και τη Ρωσία.

Τα Scorpion Winter και Carving Edge αντιπροσωπεύουν τις πιο πρόσφατες καινοτομίες της γκάμας Pirelli που γίνεται όλο και πιο εξατομικευμένη, εδραιώνοντας την Ιταλική φίρμα σε όλες τις βασικές παγκόσμιες αγορές στα χειμερινά ελαστικά.

Το τελευταίο χειμερινό ελαστικό της Pirelli εξελίχθηκε με γνώμονα τις μέγιστες επιδόσεις σε όλες τις οδικές και καιρικές συνθήκες - χιόνι, βροχή και πάγο, ακόμα και στη στεγνή άσφαλτο – σε κατοικημένες και αγροτικές περιοχές.

SCORPION WINTER ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ. Ακολουθούν οι βασικοί δείκτες επιδόσεων στο τομέα της ασφάλειας που χαρακτηρίζουν το Scorpion Winter: βελτιωμένη συμπεριφορά, κυρίως στο χιόνι, με χαρακτηριστικά πρόσφυσης, φρεναρίσματος και στριψίματος που είναι αισθητά βελτιωμένα συγκρινόμενα με τα καλύτερα άλλα ελαστικά της κατηγορίας.

  • Αποστάσεις φρεναρίσματος στο χιόνι (50-0 χλμ./ώρα) -10%
  • Ελκτική πρόσφυση στο χιόνι (10-40 χλμ./ώρα) +9%
  • Αποστάσεις φρεναρίσματος στο βρεγμένο (80-0 χλμ./ώρα) - 2,5 m
  • Αποστάσεις φρεναρίσματος στο στεγνό (100-0 χλμ./ώρα) - 1,7 m

Σε αυτά, προστίθενται και άλλα πλεονεκτήματα τα οποία οι οδηγοί SUV θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα. Η μειωμένη αντίσταση κύλισης οδηγεί σε χαμηλότερη κατανάλωση, μειωμένα επίπεδα εξωτερικών και εσωτερικών θορύβων και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ελαστικού. Η χαμηλή αντίσταση κύλισης του Scorpion Winter πετυχαίνει οικονομία καυσίμου 4% ενώ ο εξωτερικός θόρυβος είναι κατά τρία decibel μειωμένος συγκριτικά με το ελαστικό προηγούμενης γενιάς.

Η εξέλιξη του Scorpion Winter ολοκληρώθηκε σε τρία χρόνια και ήταν το αποτέλεσμα  300.000 χιλιομέτρων δοκιμών, σε πίστες και δημόσιους δρόμους σε Ωκεανία και Ευρώπη, με θερμοκρασίες από -32 βαθμούς Κελσίου στο Arctic Falls στη Σουηδία μέχρι +8 στην Idiada της Ισπανίας. Επίσης, το νέο ελαστικό βελτιώθηκε και με αρκετές εκατοντάδες ωρών προσομοιώσεων με το πιο προηγμένο λογισμικό στον κόσμο, όπως αυτό που χρησιμοποιείται στη Formula 1*.

Το Scorpion Winter θα πωλείται σε διάφορες διαστάσεις από 16 - 21 ίντσες και ήδη θα διατίθεται σε 28 διαφορετικές διαστάσεις από το φθινόπωρο.

ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΥΛΙΚΑ. Οι υψηλοί δείκτες επιδόσεων του Scorpion Winter σε όλες τις συνθήκες οφείλονται στη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών και επαναστατικών διαδικασιών παραγωγής και ελέγχου ποιότητας που υιοθετεί η Pirelli στα εργοστάσιά της σε Βρετανία και Ρουμανία. Αρκετές από τις διαστάσεις ελαστικών Scorpion Winter θα κατασκευάζονται με τις διαδικασίες MIRS (Modular Integrated Robotized system): μία μοναδική αυτοματοποιημένη πλατφόρμα παραγωγής που δημιούργησε η Pirelli.

Υπάρχουν τρεις τομείς στους οποίους οι μηχανικοί της Pirelli συνεργάστηκαν για να βελτιστοποιήσουν τις επιδόσεις του νέου χειμερινού ελαστικού. Πρώτον, η χάραξη του πέλματος που βελτιώνει την πρόσφυση χάρη στις αυλακώσεις σχήματος V, μεγιστοποιεί την πρόσφυση και την αποβολή χιονιού και νερού. Δεύτερον, η γόμα που αποτελείται από νέα πολυμερή. Τρίτον, η εσωτερική δομή που διασφαλίζει πιο ακριβή απόκριση και βελτιωμένη συμπεριφορά καθώς και μικρότερη αντίσταση κύλισης (βλέπε τεχνικές προδιαγραφές).

Όπως όλα τα ελαστικά Pirelli, το Scorpion Winter αξιοποιεί πλήρως την εμπειρία που έχει αποκτήσει η Pirelli μέσα από τους αγώνες: το πιο πολύτιμο εργαλείο έρευνας & εξέλιξης που έχει στη διάθεσή της η Ιταλική φίρμα. Το Scorpion Winter αξιοποιεί την εμπειρία της Pirelli στο WRC, στο οποίο η Μιλανέζικη εταιρία υπήρξε αποκλειστικός προμηθευτής το διάστημα 2008-2010, σημειώνοντας ρεκόρ με τη στιβαρότητα της δομής και την αντοχή στα κλαταρίσματα (μόλις 16 κλαταρίσματα σε τρία χρόνια και καμία ζημιά στο σκελετό). Το τελευταίο χειμερινό ελαστικό της Pirelli χρησιμοποιεί την πλατφόρμα μοντελοποίησης και εξέλιξης της F1*, αλλά και τις διαδικασίες παραγωγής που είναι αυτοματοποιημένες σε μεγάλο βαθμό και δίνουν προτεραιότητα στην ποιότητα.

Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ SUV ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ. Το Scorpion Winter προορίζεται για ένα χώρο της αγοράς που γνωρίζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Παρά το ότι η βιομηχανία αυτοκινήτου σε γενικές γραμμές βιώνει βαθειά οικονομική ύφεση, οι πωλήσεις SUV αυξάνονται σταθερά επιβεβαιώνοντας τη γενική τάση που παρατηρείται την τελευταία τριετία. Οι πωλήσεις τέτοιων οχημάτων μεταξύ 2008 και 2015 αναμένεται να αυξηθούν από 1,42 εκατομμύρια σε 2,23 εκατομμύρια μονάδες το χρόνο (δεδομένα Global Insight). Η τάση αυτή αντανακλάται και στην αγορά ελαστικών SUV που αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στα 12,7 εκατομμύρια το χρόνο, από τα οποία τα 4,3 είναι χειμερινά ελαστικά, ποσοστό 34%. Επίσης, ιδιαίτερα η αγορά χειμερινών ελαστικών αναμένεται να αυξηθεί με ταχύτατο ρυθμό.

PREMIUM ΕΛΑΣΤΙΚΑ PIRELLI. Τα Scorpion Winter και Winter Carving Edge διευρύνουν τη γκάμα χειμερινών ελαστικών Pirelli και ανήκουν στην οικογένεια premium προϊόντων της, στην οποία η Ιταλική φίρμα επικεντρώνει την εμπορική και βιομηχανική στρατηγική της. Μέχρι το 2015, η Pirelli στοχεύει να γίνει Νο1 στην αγορά premium ελαστικών. Η κατηγορία αυτή αντιπροσωπεύει ένα τμήμα της αγοράς που γνωρίζει ραγδαία αύξηση σε όλο τον κόσμο, τόσο σε ώριμες αγορές όπως η Ευρώπη – όπου τα premium ελαστικά εξακολουθούν να γνωρίζουν την υψηλότερη ζήτηση – και σε αναπτυσσόμενες οικονομίες. Η έρευνα της Pirelli επικεντρώνεται κυρίως σε καινοτόμες λύσεις βιώσιμης μετακίνησης, που αποτελεί τον πυρήνα της premium στρατηγικής της μάρκας. Όλα τα ελαστικά Pirelli κατασκευάζονται με γνώμονα τη βιώσιμη μετακίνηση – η οποία σημαίνει ασφάλεια, άνεση και σεβασμό στο περιβάλλον. Η Pirelli εισάγει επίσης τεχνολογίες αιχμής όπως η CyberTyre, που συνεργάζεται με τα ηλεκτρονικά συστήματα ενός αυτοκινήτου για εγγυημένη μέγιστη ευστάθεια και σωστή συντήρηση των ελαστικών.

Η PIRELLI ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ. Η Ρωσία είναι από τις κύριες αναπτυσσόμενες αγορές για την Pirelli, η οποία δίνει το παρών με δύο προηγμένα εργοστάσια μέσω κοινοπραξία με τη Russian Technologies.

Την παραγωγή θα μοιραστούν τα δύο εργοστάσια στο Kirov και το Voronezh. Το εργοστάσιο του Voronezh ειδικεύεται στα κορυφαία ελαστικά της γκάμας, κατασκευάζοντας δύο εκατομμύρια μονάδες το 2012 – που θα φτάσουν συνολικά τα τέσσερα εκατομμύρια το 2014. Το 2015, θα κατασκευάζει ελαστικά αποκλειστικά μάρκας Pirelli. Μία επένδυση 100 εκατομμυρίων ευρώ έχει προγραμματιστεί για το εργοστάσιο μεταξύ 2012 και 2014. Άλλα 100 εκατομμύρια ευρώ έχουν προγραμματιστεί για το εργοστάσιο του Kirov το ίδιο διάστημα, του οποίου η δυναμικότητα – 6,5 εκατομμύρια μονάδες το 2012 – θα εξελιχθεί σταδιακά σε αποκλειστική για τη μάρκα Pirelli (πάνω από 60% μέχρι το 2015). Προβλέπεται ότι το 80% των πωλήσεων Pirelli στη Ρωσία θα προέρχεται από τοπική παραγωγή μέχρι το τέλος του 2015.

Τα κέρδη του 2012 από τη Ρωσία αναμένεται να φτάσουν τα 250 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, και θα ξεπεράσουν τα 500 το 2014.