Νέο Honda Civic Type R: Ετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά


ΣΕ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΤΟ NURBURGRING ΣΥΝΕΛΑΒΕ Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΦΑΚΟΣ ΤΟ ΝΕΟ CIVIC TYPE R ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2021 ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2022.

  • 23/5/2020

Με την πρώτη ματιά, και λόγω του καμουφλάζ, το αυτοκίνητο των φωτογραφιών μοιάζει με κάποια καινούργια BMW που βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών. Όμως μια πιο προσεκτική ματιά, και οι πληροφορίες από τους φωτογράφους, κάνουν λόγο για το νέο Honda Civic Type R το οποίο θα εμφανιστεί προς τα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.

Φαίνεται λοιπόν ότι η Honda βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών του νέου hot hatch της, το οποίο θα ολοκληρώσει την πορεία αυτού που γνωρίζουμε ήδη από το 2015. Συνήθως βέβαια βλέπουμε πρώτα τις απλές εκδόσεις και μετά το Type R, όμως αυτή την φορά η εταιρία φαίνεται ότι ξεκινά από την ανάποδη. Από όσα μπορούμε να καταλάβουμε από το έντονο καμουφλάζ είναι ότι οι βασικές γραμμές και οι αναλογίες δεν αλλάζουν, όμως θα υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις στο αεροδυναμικό πακέτο αλλά και σε αρκετά επιμέρους σημεία που θα κάνουν το αυτοκίνητο ακόμα πιο επιθετικό.

Στο εσωτερικό υπάρχουν αρκετά μεγάλες διαφορές, με νέο τιμόνι και ένα τύπου tablet σύστημα infotainment στην κεντρική κονσόλα. Σε γενικές γραμμές πάντως το αυτοκίνητο δείχνει ελαφρά φαρδύτερο και χαμηλότερο από το υπάρχον μοντέλο, ακολουθώντας την πορεία της εξέλιξης παρά της επανάστασης σε σύγκριση με το σημερινό. 

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα υπάρξει μιας μορφής υβριδικό σύστημα, έτσι ώστε να μειωθούν οι ρύποι αλλά και να βελτιωθούν τα χαρακτηριστικά απόδοσης του κινητήρα. Αν όντως συμβεί σίγουρα η ιπποδύναμη θα ανέβει αρκετά σε σύγκριση με το σημερινό μοντέλο. Για το ενδεχόμενο της ύπαρξης τετρακίνησης μάλλον δεν πρόκειται να συμβεί ούτε σε αυτή την γενιά, καθώς η εταιρία δεν έχει σκοπό να αλλάξει τον hardcore μπροστοκίνητο χαρακτήρα του αυτοκινήτου τους. 

ΠΗΓΗ: WWW.CARANDDRIVER.COM