Νέο ηλεκτρικό SUV από την Cadillac;


Η General Motors δημοσίευσε το σκίτσο ενός εντυπωσιακού –κατά τα άλλα– οχήματος το οποίο θα μπορούσε να είναι ένα καινούργιο ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην γκάμα της Cadillac.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/9/2020

Το τμήμα σχεδιασμού της General Motors ανήρτησε σε επίσημο λογαριασμό της εταιρείας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ένα σκίτσο στο οποίο φαίνεται η εντυπωσιακή μορφή ενός οχήματος το οποίο θα μπορούσε να είναι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV ή pickup αυτοκίνητο. Αυτό, φέρει το εμπορικό σήμα της Cadillac (η οποία ανήκει στην GM) και η προφανής λογική σκέψη είναι πως αφορά σε ένα νέο μοντέλο της. Ωστόσο, σκοπίμως, η δημοσίευση δεν συνοδεύεται από οποιαδήποτε περιγραφή περί αυτού, κάτι που αφήνει χώρο για εικασίες αναφορικά με το όχημα.

Θα μπορούσε να πρόκειται για ένα μοντέλο αυτών των δύο κατηγοριών (SUV ή pickup), όμως στοιχεία από τη σχεδίασή του είναι πιθανόν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλης κατηγορίας οχήματα της Cadillac. Επίσης, θα μπορούσε να είναι η προαναγγελία ενός νέου μοντέλου μιας άλλης εταιρείας που ανήκει στην General Motors, είτε με κινητήρα εσωτερικής καύσης είτε αμιγώς ηλεκτροκίνητου. Για παράδειγμα, τα στελέχη του αμερικανικού Ομίλου έχουν ανακοινώσει ότι στις 20 Οκτωβρίου θα αποκαλύψουν επίσημα το νέο Hummer, το οποίο θα είναι ηλεκτροκίνητο. Προς το παρόν έχουν δημοσιεύσει επίσημα μία φωτογραφία του (επάνω) στην οποία φαίνεται η μάσκα του καινούργιου μοντέλου της GMC, καθώς και ένα σύντομο βίντεο όπου βλέπουμε την ύπαρξη συστήματος τετραδιεύθυνσης και τη δυνατότητά του να κινείται διαγωνίως προς μία κατεύθυνση, με όλους τους τροχούς του στριμμένους προς την ίδια πλευρά.