Ο νέος υπερυπολογιστής της Audi


Όπως έγινε γνωστό, η Audi εξελίσσει μία νέα κεντρική ηλεκτρονική μονάδα για τα αυτοκίνητά της που ονομάζεται Integrated Vehicle Dynamics και η οποία θα είναι δέκα φορές ισχυρότερη από αυτή που χρησιμοποιεί ήδη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 6/8/2020

Η διαρκής προσθήκη στα αυτοκίνητα ηλεκτρονικών συστημάτων για την ασφάλεια, την υποβοήθηση του οδηγού και την άνεση των επιβατών κατά τη μετακίνησή τους δημιουργεί την απαίτηση τοποθέτησης ισχυρότερων ηλεκτρονικών μονάδων και επεξεργαστών σε αυτά. Η Audi ανακοίνωσε ότι εξελίσσει μια νέα κεντρική ηλεκτρονική μονάδα η οποία θα μπορεί να διαχειρίζεται με μεγαλύτερη ταχύτητα τα πολυάριθμα δεδομένα από κάθε τομέα του οχήματος και θα έχει δέκα φορές μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ. 

Το σύστημα ονομάζεται «Integrated Vehicle Dynamics« και θα τοποθετείται σε όλα τα μοντέλα της από το A3 έως και το Q8, καθώς και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο e-tron. Είναι προφανές ότι το καινούργιο σύστημα δημιουργήθηκε με σκοπό να χρησιμοποιείται κατά βάση στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα που δημιουργήσει στο εγγύς μέλλον. Όπως ανακοινώθηκε από τη γερμανική εταιρεία, στα οχήματα με κινητήρα συμβατικής τεχνολογίας, η νέα κεντρική ηλεκτρονική μονάδα θα διαχειρίζεται αποτελεσματικότερα τμήματα του αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα τις ενεργητικές αναρτήσεις (στις εκδόσεις των μοντέλων RS) ή την ανάκτηση ενέργειας και αποθήκευσή της στις μπαταρίες κατά την επιβράδυνση (στα ηλεκτροκίνητα).