Νέο Κέντρο Έρευνας στην Κίνα από Renault και Nissan


Οι Renault και Nissan δημιούργησαν ένα καινούργιο Κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης στην Κίνα στο οποίο θα αναπτύσσονται τεχνολογίες αναφορικά με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και την αυτόνομη οδήγηση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 1/5/2019

Όπως έγινε γνωστό, το νέο τεχνολογικό κέντρο θα έχει την ονομασία «Alliance Innovation Lab Shanghai» και θα βρίσκεται στην ομώνυμη κινεζική μεγαλούπολη. Σε αυτό, συμμετέχουν με ίσο μερίδιο οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες (Renault, Nissan) και θα εξελίσσονται τεχνολογικά συστήματα και λογισμικό που θα αφορούν στην αποδοτικότερη χρήση των μπαταριών στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα τους, στη διασύνδεση μεταξύ οχημάτων και στη βελτίωση των οχημάτων «αυτόνομης οδήγησης». 

Τα συστήματα που θα δημιουργηθούν εκεί θα προορίζονται για τα μοντέλα των δύο εταιρειών τα οποία θα πωλούνται τόσο εντός όσο και εκτός της κινεζικής αγοράς. Είναι το δεύτερο Κέντρο Εξέλιξης που συστήνουν οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες στην ασιατική χώρα. Το 2017 προηγήθηκε το «eGT New Energy Automotive», ένα κέντρο το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εγχώρια Dongfeng Motor και βρίσκεται στην πόλη Shiyan. Θυμίζουμε ότι σε αυτό δημιουργήθηκε η πλατφόρμα πάνω στην οποία βασίστηκαν τα ηλεκτροκίνητα Renault Kwid και City K-ZE. Το τελευταίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο που έχει η Dongfeng εκεί (Shiyan) και το οποίο έχει τη δυνατότητα παραγωγής έως 120.000 οχήματα το χρόνο.