Νέο λογότυπο και σύνθημα για την Kia Motors


Η κορεατική εταιρία προλογίζει μια νέα εποχή που έρχεται για την γκάμα της με νέα μοντέρνα και εξηλεκτρισμένα μοντέλα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/12/2020

Tο τελευταίο διάστημα βλέπουμε πολλούς κατασκευαστές αυτοκινήτων να περνούν από ένα… facelift τα σήματά τους σηματοδοτώντας το πέρασμα στην εξηλεκτρισμένη εποχή. Έτσι, μετά τις Volkswagen, Nissan, Opel κ.α. έφτασε και η ώρα για την Kia να προχωρήσει σε μία ανάλογη κίνηση έχοντας μας προϊδεάσει από πέρυσι με το πρωτότυπο Imagine.

Όπως μπορούμε να δούμε το νέο λογότυπο διατηρεί τα τρία γράμματα της ονομασίας της εταιρίας τα οποία όμως έχουν ένα πιο μίνιμαλ σχέδιο και το ένα μοιάζει να αποτελεί συνέχεια του άλλου. Με αυτό τον τρόπο το νέο λογότυπο της Kia μοιάζει περισσότερο σαν ένα μοτίβο και προσεγγίζει περισσότερο την λογική ενός σήματος παρά ενός λογότυπου, όπως είναι το τωρινό.

Το νέο σύνθημα της Kia που θα συνοδεύει το νέο λογότυπο θα είναι στο εξής το «Movement that inspires («Κίνηση που εμπνέει») στην θέση του «The Power to Surprise» («Η δύναμη για έκπληξη»).

Εντός του 2021 η Kia θα ξεκινήσει μία επίθεση από νέα εξηλεκτρισμένα και ηλεκτρικά μοντέλο όπως είχε αποκαλύψει ο επικεφαλής της μάρκας, Ho Sung Song, με βάση το Plan S. Τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της Kia θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του ομίλου Hyundai ειδικά για την ηλεκτροκίνηση, η οποία ονομάζεται E-GMP (Electric-Global Modular Platform) και θα αποτελεί μια καλή και οικονομικά προσιτή βάση.

Παράλληλα, οι Κορεάτες (μαζί με αυτούς της Hyundai) θα δώσουν έμφαση στα ηλεκτρικά μοντέλα με στόχο τουλάχιστον 11 EV μέσα στην επόμενη πενταετία και μια επένδυση 25 δισ. δολαρίων. Ο κορεατικός όμιλος εκτιμά πως το 2025 το 20% των πωλήσεών του θα αντιστοιχεί στα ηλεκτρικά του μοντέλα.