Νέο, μεγαλύτερο EV από τη Renault


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Renault εξελίσσει ένα νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το Zoe για να ανταγωνιστεί τα VW ID.3 και Tesla Model 3.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/10/2019

Όπως έγινε γνωστό, τα στελέχη της Renault αποφάσισαν δημιουργήσουν ένα καινούργιο ηλεκτροκίνητο μοντέλο το οποίο θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το Zoe (αρχική φωτογραφία), με σκοπό να ανταγωνιστούν τα Tesla Model 3 και Volkswagen ID.3

Βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν ως τώρα, για τη δημιουργία του θα χρησιμοποιηθεί τεχνολογία και τεχνογνωσία από τη Nissan, η οποία ανήκει στον Όμιλο Renault-Nissan-Mitsubishi και η οποία έχει ήδη το LEAF. Επίσης, το καινούργιο μοντέλο της γαλλικής εταιρείας θα βασίζεται σε μια πλατφόρμα η οποία θα είναι κοινή προς χρήση και για τις τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες. 

Σε δήλωσή του ο κ Emmanuel Bouvier, Εμπορικός Διευθυντής στο τμήμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Renault, δήλωσε ότι το νέο, μεγαλύτερων διαστάσεων ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα μπορούσε να βασιστεί και σε ένα από τα υπάρχοντα (συμβατικά) μοντέλα της εταιρείας, ενώ επισήμανε: «Εργαζόμαστε για να εξελίξουμε μια νέα σειρά ηλεκτροκίνητων μοντέλων τα οποία να εντάσσονται σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων. Είναι νωρίς να πούμε ότι θα ανταγωνιστούμε απευθείας την Tesla, όμως είναι σαφές ότι σκοπεύουμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς».