Νέο MINI Countryman: Στην Ελλάδα από 22.540 ευρώ.


Το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας MINI ανανεώθηκε, απέκτησε νέο εξοπλισμό και τεχνολογίες και έγινε πιο ελκυστικό από ποτέ.

  • 25/9/2020

Το νέο MINI Countryman ανανεώθηκε, αποκτώντας μια δυναμικότερη εικόνα και πλήθος νέων εξοπλιστικών χαρακτηριστικών που ενισχύουν τον premium και περιπετειώδη χαρακτήρα του.

Αυτά που τραβούν αμέσως το μάτι είναι η νέα εμπρός σχεδίαση του προφυλακτήρα και η νέα μάσκα. Οι προβολείς, τα φώτα ομίχλης και τα πίσω φώτα είναι πλέον LED, από τον βασικό εξοπλισμό. Υπάρχουν δε νέα σχέδια ζαντών και ένα νέο «σοβαρό» χρώμα αμαξώματος (Piano Black Exterior).

Το εσωτερικό του νέου MINI Countryman διαθέτει πλέον πλουσιότερο στάνταρ εξοπλισμό, που περιλαμβάνει σπορ δερμάτινο τιμόνι σε όλες τις εκδόσεις, όπως και κάθισμα συνοδηγού ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος.

Προαιρετικά διατίθεται ψηφιακός πίνακας οργάνων με διάμετρο 5 ιντσών. Η γκάμα συστημάτων ήχου και πλοήγησης έχει επίσης αναμορφωθεί και εμπλουτιστεί και συνοδεύονται από έγχρωμη οθόνη αφής 8,8 ιντσών με ανανεωμένη εμφάνιση, με τα χειριστήρια του ηχοσυστήματος, τα μπουτόν των φώτων αλάρμ και τα συστήματα υποστήριξης οδηγού να έχουν αναδιαταχθεί.

Το νέο MINI Countryman εφοδιάζεται επίσης με κάρτα SIM μόνιμα τοποθετημένη στο αυτοκίνητο, που επιτρέπει τη χρήση της κλήσης έκτακτης ανάγκης - Intelligent Emergency Call – με αυτόματη ανίχνευση της θέσης του οχήματος και της σφοδρότητας του ατυχήματος, και των MINI TeleServices.

Το νέο MINI Countryman διατίθεται σε έντεκα εκδόσεις κινητήρων. Με τον 1500άρη τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα διατίθενται τα MINI One Countryman 102 PS, MINI Cooper Countryman 136 PS και MINI Cooper Countryman ALL4 136 PS. Ένας δίλιτρος βενζινοκινητήρας εξοπλίζει τα

MINI Cooper S Countryman 178 PS, MINI Cooper S Countryman ALL4 178 PS και MINI Cooper SE Countryman ALL4 με ισχύ 220 PS

Σε επίπεδο κινητήρων diesel διατίθεται, με τον 1,5 λίτρου το MINI One D Countryman 116 PS και με δίλιτρο σύνολο τα MINI Cooper D Countryman 150 PS, MINI Cooper D Countryman ALL4 150 PS, MINI Cooper SD Countryman 190 PS και MINI Cooper SD Countryman ALL4 190 PS. Επίσης διατίθεται και το plug-in υβριδικό μοντέλο MINI Cooper SE Countryman ALL4. Ανάλογα με την έκδοση, οι κινητήρες συνοδεύονται από 6άρι μηχανικό κιβώτιο, αυτοματοποιημένο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων ή αυτόματο Steptronic 8 σχέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει επέλθει αναδιάρθρωση των εξοπλιστικών εκδόσεων με αποτέλεσμα η εισαγωγική πρόταση ΜΙΝΙ One Countryman Spice 1.5 102 PS να διατίθεται με 22.540 ευρώ και με στοιχεία εξοπλισμού που εκτός των άλλων περιλαμβάνουν μεταλλικό χρώμα αμαξώματος, ζάντες ελαφρού κράματος, πακέτο αποθηκευτικών χώρων, ράγες οροφής, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό και υπηρεσίες ConnectedDrive.