Νέο Opel AstraVan με αρετές επιβατικού αυτοκινήτου


Το νέο AstraVan της Opel/Vauxhall αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος το φθινόπωρο. Βασισμένο στο Astra station wagon, το νέο τρίθυρο panel van ικανοποιεί τις απαιτήσεις των χρηστών επαγγελματικών οχημάτων, διατηρώντας παράλληλα τη δυναμική, το στυλ και την άνεση ενός επιβατικού αυτοκινήτου.
  • 27/4/2006
Το νέο AstraVan της Opel/Vauxhall αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος το φθινόπωρο. Βασισμένο στο Astra station wagon, το νέο τρίθυρο panel van ικανοποιεί τις απαιτήσεις των χρηστών επαγγελματικών οχημάτων, διατηρώντας παράλληλα τη δυναμική, το στυλ και την άνεση ενός επιβατικού αυτοκινήτου. Το Astra station wagon αποτελεί την ιδανική βάση για το μεγάλο χώρο φόρτωσης του AstraVan (χωρητικότητα 1.58 κ.μ.). Έχει ένα εντελώς επίπεδο πάτωμα πίσω από τα δύο εμπρός καθίσματα, και εύκολη πρόσβαση χάρη στη φαρδιά πίσω πόρτα που ανοίγει σε μεγάλο ύψος και στο χαμηλό κατώφλι φόρτωσης. Ο ημιάκαμπτος πίσω άξονας έχει ενισχυθεί ειδικά για μεγαλύτερη ικανότητα στη μεταφορά φορτίου, επιτρέποντας ένα συνολικό ωφέλιμο φορτίο μέχρι 650 κιλά. Η μεγάλη καμπίνα υιοθετεί μία εξαιρετικά εργονομική σχεδίαση με γνώμονα τις ανάγκες του οδηγού.
Το νέο, πρακτικό AstraVan θα διατίθεται με ένα βενζινοκινητήρα και τρεις πετρελαιοκινητήρες ECOTEC που υπόσχονται ζωηρές και οικονομικές επιδόσεις.
Ισχυρότερος πετρελαιοκινητήρας είναι ο 1.9 CDTI με 120 ίππους, και ακολουθεί η έκδοση 100 ίππους, 1.7 CDTI και ο 1.3 CDTI με 90 ίππους. Όλοι οι πετρελαιοκινητήρες συνδυάζονται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο επιτυγχάνοντας μέγιστες επιδόσεις. Για τους οπαδούς των βενζινοκινητήρων, η Opel/Vauxhall προσφέρει μία μονάδα 90 ίππους, 1.4-λίτρων, με οικονομική κατανάλωση καυσίμου χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία TWINPORT.
Η παγκόσμια πρεμιέρα του AstraVan πραγματοποιείται στο Σαλόνι Επαγγελματικού Αυτοκινήτου στο Εθνικό Εκθεσιακό Κέντρο του Birmingham από 25 ? 27 Απριλίου. Ιδανικό μέρος με το δεδομένο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μεγαλύτερη αγορά πωλήσεων του αυτοκινήτου και το εργοστάσιο της GM στο Ellesmere Port είναι ο τόπος παραγωγής του.

e-go.gr