Νέο πρωτότυπο της Renault που κινείται με υδρογόνο


Η Renault με μία teaser φωτογραφία αποκάλυψε ένα πρωτότυπο μοντέλο που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της εξέλιξης και κινείται με υδρογόνο. Ποιες πληροφορίες γνωρίζουμε.

  • 19/2/2022

Η Renault είναι απόλυτα επικεντρωμένη στην ηλεκτροκίνηση όπως έχουν δηλώσει με έμφαση όλα τα στελέχη της με επικεφαλής τον Luca De Meo. Μοντέλα όπως το νέο ηλεκτροκίνητο Megane E-Tech που έρχεται μέσα στο 2022 και την αναβίωση του πολυαναμενόμενου Renault 5 που αναμένεται τα επόμενα χρόνια είναι οι κύριοι εκφραστές της νέας ηλεκτρικής εποχής για τη γαλλική εταιρεία.

Η γαλλική μάρκα όμως, δεν φαίνεται να μένει μόνο στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και όπως μας δείχνει με μία νέα teaser φωτογραφία, οι άνθρωποι της γαλλικής μάρκας σχεδιάζουν ένα πρωτότυπο μοντέλο που κινείται με υδρογόνο. Το concept είναι σχεδιασμένο υπό τις οδηγίες του Gilles Vidal, Διευθυντή Σχεδίασης της Renault και αποτελεί μέρος του πρόσφατα ανακοινωθέντος στόχου της εταιρείας για την κατά 100% ηλεκτρική μετάβαση της Renault  έως το 2030.

Η σχεδίαση του γαλλικού concept είναι καλά κρυμμένη πίσω από τις σκιές του χαμηλού φωτισμού της εικόνας. Στην πρόσοψη ξεχωρίζει το φωτιζόμενο νέο-ρετρό σήμα της εταιρείας και τα μικρά και στενά LED φώτα ημέρας με τα τέσσερα στοιχεία στο καθένα. Άκρως εντυπωσιακά είναι τα τριγωνικά φώτα χαμηλά, αλλά και το δυναμικό και φαρδύ καπό με τις έντονες γραμμές και τα φουσκωμένα φτερά.

Η Renault είναι ιδιαίτερα φειδωλή στο να αποκαλύψει τεχνικά στοιχεία για το μοντέλο και αρκέστηκε στο να δηλώσει πως είναι «ένα πρωτοφανές πρωτότυπο μοντέλο». Αυτό το μοναδικό concept ενσαρκώνει τις δεσμεύσεις του Ομίλου για βιώσιμη ανάπτυξη και αποτελεί παράδειγμα για τη μάρκα, στην υπηρεσία της βιώσιμης, ασφαλούς και χωρίς αποκλεισμούς κινητικότητας, αναφέρει χαρακτηριστικά η Renault.

Το νέο πρωτότυπο μοντέλο των Γάλλων θα παρουσιαστεί τον Μάιο του 2022.