Νέο ρεκόρ drift με την Porsche Taycan να ζωγραφίζει 210 γύρους (video)


Το ρεκόρ αυτό αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ για ηλεκτρικό αυτοκίνητο και πέρασε στο βιβλίο Guinness.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: PORSCHE
  • 24/11/2020

To παγκόσμιο ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στο Porsche Experience Center (PEC) στο Hockenheimring και φυσικά πιστοποιήθηκε από την επιτροπή του βιβλίου Guinness με οδηγό της Taycan τον εκπαιδευτή της Porsche, Dennis Retera. Ο Ολλανδός κατάφερε να πραγματοποιήσει 210 γύρους σε μια περίμετρο 200 μέτρω και σε διάρκεια 55 λεπτών διένυσε συνολικά 42.171 km.

Με αυτήν την  επίδοση ο Retera εξασφάλισε το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μακρύτερη πλαγιολίσθηση με ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η μέση ωριαία ταχύτητα ήταν 46 km/h και η Taycan που χρησιμοποιήθηκε ήταν έκδοσης με την κίνηση στους πίσω τροχούς. Μια έκδοση που προς το παρόν διατίθεται μόνο στην Κίνα.

«Όταν τα προγράμματα ελέγχου της πρόσφυσης είναι απενεργοποιημένα, η πλαγιολίσθηση με την ηλεκτρική Porsche είναι εξαιρετικά εύκολη, φυσικά με αυτήν την έκδοση μοντέλου με κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς», λέει ο Dennis Retera.

«Η ισχύς είναι πάντα διαθέσιμη. Το χαμηλό κέντρο βάρους και το μακρύ μεταξόνιο εξασφαλίζουν σταθερότητα. Ο ακριβής σχεδιασμός του πλαισίου και του τιμονιού επιτρέπουν τον έλεγχο με αυτοπεποίθηση ανά πάσα στιγμή» λέει ο ο επικεφαλής εκπαιδευτής στο Porsche Experience Center Hockenheimring, ο οποίος συμμετείχε επαγγελματικά σε αγώνες καρτ και φόρμουλας, όπως και σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων.

«Παρ 'όλα αυτά, ήταν πολύ κουραστικό να διατηρήσω τη συγκέντρωσή μου συνεχόμενα για 210 γύρους, ειδικά όταν η βρεγμένη άσφαλτος δεν έχει παντού την ίδια πρόσφυση». Δείτε παρακάτω το βίντεο και πως πραγματοποιήθηκε αυτό το ρεκόρ.