Νέο ρεκόρ για το Honda Civic Type R στο Bathurst (video)


Οι Ιάπωνες συνεχίζουν τον θίασο των ρεκόρ στις πίστες του πλανήτη με επόμενο «θύμα» την πίστα Bathurst στην μακρινή Αυστραλία.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/5/2019

To Honda Civic Type R καταφέρνει να βάλει στο παλμαρέ του ένα ακόμη ρεκόρ ως το ταχύτερο προσθιοκίνητο μοντέλο ευρείας παραγωγής. Και αυτή την αφορά στα χέρια του παγκόσμιου πρωταθλητή το 2009 στην F1, του Jenson Button, που σε ρόλο πρεσβευτή της Honda σημείωσε τον ταχύτερο γύρο με χρόνο 2:35,207.

Η πίστα μήκους 6,2 km έχει 23 στροφές και υψομετρική διαφορά από το χαμηλότερο της σημείο κατά 174 μέτρα. Ο καλύτερος χρόνος επιτεύχθηκε μετά από 14 γύρους και σε ένα χρονικό περιθώριο μιας ώρας το πρωί και ενός δεκαλέπτου το απόγευμα, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο.

«Ότι και αν οδηγήσεις γύρω από το Mount Panorama είναι εκπληκτικό. Πάνω από την κορυφή του βουνού, το Type R είναι πραγματικά τόσο γρήγορο, οπότε μόλις βρήκα ρυθμό απλά το διασκέδασα», είπε ο Button. «Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά καλοστημένο και έδωσε χρόνο γύρου στα 2 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα, μια πολύ καλή επίδοση για προσθιοκίνητο που ήταν επίσης και ζεστό. Νομίζω πως αν είχαμε περισσότερο χρόνο και ήταν πιο «κρύο» θα μπορούσατε να μειώσουμε το χρόνο μας».

Ο Βρετανός οδηγός κατέχει επίσης το ανεπίσημο ρεκόρ γύρου στο Mount Panorama με μονοθέσιο της F1. Ήταν στα 1: 48,8 στο πλαίσιο μιας ειδικής εκδήλωσης για την προώθηση του Αυστραλιανού Grand Prix του 2011. Σε αυτόν πιστώνεται και το ρεκόρ προσθιοκίνητου παραγωγής στο Hungaroring πέρυσι, και πάλι με το Civic Type R!