Νέο ρεκόρ παραγωγής για το Toyota Yaris στη Γαλλία


Η Toyota ανακοίνωσε πως στο εργοστάσιο της στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Γαλλία η παραγωγή ξεπέρασε τα 4.000.000 Yaris.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: TOYOTA
  • 8/12/2020

Ένα νέο ορόσημο σημειώθηκε για την Toyota στο εργοστάσιο της στην Γαλλία απ’ όπου βγήκε το υπ’ αριθμόν Yaris «4.000.000». Πρόκειται για ένα υβριδικής έκδοσης μοντέλο με διχρωμία αμαξώματος σε κόκκινο μαύρο και τεχνολογία συστήματος τέταρτης γενιάς με όλα τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη που εξελίσσει εδώ και δύο δεκαετίες η ιαπωνική μάρκα.

Όπως αναφέρει η Toyota, το νέο Yaris με το Hybrid System 4ης γενιάς προσφέρει τη χαμηλότερη μέση κατανάλωση καυσίμου στην κατηγορία του με εργοστασιακή τιμή στα 3,7 lt/100 km και εκπομπές CO2 στα 85 g/ km (σε κύκλο μέτρησης WLTP).

Το εντυπωσιακό είναι πως οι Ιάπωνες έχουν φτάσει σε ένα πολύ υψηλό σημείο αποδοτικότητας διασφαλίζοντας ταυτόχρονα μια ικανοποιητική ισχύ στους 116 ίππους και με καλύτερα χαρακτηριστικά μεταφοράς της ροπής.

Από το λανσάρισμά του το 1999 το Yaris είχε διακριθεί ως το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2000» για να αποτελέσει ένα best-seller για την Toyota, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και στην ενίσχυση του προφίλ της μάρκας.

Σταδιακά και από χρονιά σε χρονιά η επιτυχία του Yaris αυξάνεται, αφού το 2019 η 3η γενιά είχε πετύχει περίπου 224.000 πωλήσεις στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας το 22% του ευρωπαϊκού ποσοστού της Toyota και κάτι λιγότερο από 8% της κατηγορίας.