Nέο Skoda Octavia5 RS από 26.990 ευρώ


Στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες η επίσημη παρουσίαση του νέου Skoda Octavia5 RS. Πρόκειται για το γρηγορότερο αυτοκίνητο που έχει βγει από τη γραμμή παραγωγής της τσέχικης αυτοκινητοβιομηχανίας το οποίο θα αρχίσει να διατίθεται στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου από τα τέλη Φεβρουαρίου.
  • 17/1/2006
Στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες η επίσημη παρουσίαση του νέου Skoda Octavia5 RS. Πρόκειται για το γρηγορότερο αυτοκίνητο που έχει βγει από την γραμμή παραγωγής της τσέχικης αυτοκινητοβιομηχανίας το οποίο θα αρχίσει να διατίθεται στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου από τα τέλη Φεβρουαρίου.
Το νέο Skoda Octavia5 RS κινείται με υπετροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο δύο λίτρων με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού, τον γνωστό κινητήρα FSI του ομίλου VW ο οποίος αποδίδει 200 ίππους.
Όσον αφορά τις επιδόσεις του νέου ταχύτερου Skoda Octavia απαιτούνται 7.3’’ για τα πρώτα 0-100 χλμ. από στάση, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 240 χλμ./ώρα. Θα διατίθεται σε μία έκδοση εξοπλισμού η οποία θα περιλαμβάνει, τέσσερις αερόσακους, dual zone climatronic, δερμάτινο σαλόνι με καθίσματα μπάκετ, ESP (σύστημα ελέγχου ευστάθειας), τριάκτινο τιμόνι, 17άρες ζάντες αλουμινίου με ελαστικά διαστάσεων 225/40, σπορ απόληξη και προβολείς ομίχλης. Τέλος να σημειωθεί ότι το νέο Skoda Octavia5 RS θα διατίθεται και σε station wagon και ο εκάστοτε αγοραστής θα πρέπει να εκταμιεύσει 2.000 ευρώ περισσότερα για την απόκτησή του.

Bασίλης Χειλάκης