Νέο Smart SUV: Και το όνομα αυτού… (photos)


H Geely παρουσίασε φωτογραφικό υλικό από τις δοκιμές εξέλιξης, αποκαλύπτοντας παράλληλα και το όνομα του νέου μοντέλου. Ποιοι λόγοι κρύβονται πίσω από αυτή την επιλογή;

  • 11/2/2022

Το project της "SUV μεταμόρφωσης" του νέου Smart προχωράει κανονικά από τον κινεζικό όμιλο της Geely, ο οποίος μετά την εξαγορά του brand έχει μεταφέρει την παραγωγή στην Ασία και ετοιμάζεται πυρετωδώς για το λανσάρισμα του μοντέλου. 

Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό πως το όνομα που θα φέρει η επόμενη γενιά του μικρού ηλεκτρικού θα είναι «Smart #1». Τρία φαίνεται ότι είναι τα δεδομένα που οδήγησαν τον κατασκευαστή σε αυτή την επιλογή. 

Πρώτον, είναι ξεκάθαρη η διασύνδεση που θέλει να πετύχει με το Concept #1 που είδαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Μόναχο και το οποίο κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις με τον φουτουριστικό σχεδιασμό του.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι πρόσφατα διέρρευσαν φωτογραφίες του Smart #1 και δείχνουν να διαφέρει σε κάποια βασικά σημεία με το concept, όπως για παράδειγμα το άνοιγμα στις πόρτες.

Δεύτερον, μέσα από την παρουσία του αριθμού 1 γίνεται σαφές ότι το Smart περνάει πλέον σε μια νέα εποχή και αυτό το μοντέλο θα είναι η αρχή όλων όσων δούμε από τη φίρμα τα επόμενα χρόνια.

Τρίτον είναι η παρουσία του hashtag (#) στην ονομασία που αποτελεί ένα ιδιαίτερα δημοφιλές σύμβολο μεταξύ των νέων και με αυτό τον τρόπο το νέο Smart μάς δείχνει ξεκάθαρα που θέλει να απευθυνθεί.

Την ίδια στιγμή οι δοκιμές συνεχίζονται πυρετωδώς με το Smart #1 να «εισβάλλει» στα χιονισμένα τοπία της Κίνας ώστε να δείξει την αντοχή των επιμέρους τμημάτων σε χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και την σταθερότητά του όταν κινείται σε ολισθηρό οδόστρωμα.

Παράλληλα γνωστοποιήθηκε πως ο σχεδιασμός έγινε με γνώμονα την αεροδυναμική αποτελεσματικότητα, με τον συντελεστή αντίστασης να ορίζεται στο 0.29 Cd. Συμπληρωματικά οι χειρολαβές θα είναι αναδυόμενες ενώ η γρίλια θα είναι εξοπλισμένη με το σύστημα AGS (Active Grille Shutter) όπου ένα τμήμα θα ανοιγοκλείνει όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα λεπτομέρειες. Αυτό που ακούγεται είναι ότι το θα δούμε ένα σύστημα μπαταριών με χωρητικότητα 70kWh που θα αποδίδει περίπου 200 PS ενώ η αυτονομία θα αγγίζει τα 320 km.