Νέο στέλεχος για την Pininfarina που αποχώρησε από την Tesla


Η Pininfarina έχει ως στόχο να μετεξελιχθεί σε έναν πρωταγωνιστή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/10/2019

Τουλάχιστον αυτό δείχνει και μια ισχυρή μεταγραφή που έκανε αποκτώντας τον Jochen Rudat, ο οποίος ήταν ο διευθυντής της Tesla στην Ευρώπη από το 2009 (προηγουμένως είχε περάσει και από την BMW). Στα νέα του καθήκοντα στην Pininfarina Automobili o Rudat έχει αναλάβει την πολύ σημαντική θέση του υπεύθυνου πωλήσεων σε μία εταιρία που κάνει τα πρώτα της βήματα και που απευθύνεται σε ένα άκρως εξεζητημένο πελατολόγιο.

Η Pininfarina Automobili, η οποία ανήκει στην ινδική Mahindra & Mahindra όπως και το σχεδιαστικό στούντιο της εταιρίας, έχει ήδη ανακοινώσει πως έχει μεγάλα σχέδια στα οποία περιλαμβάνεται η εξέλιξη μίας νέα πλατφόρμας σε συνεργασία με τις Bosch και Benteler.

Πάνω σε αυτή θα βασιστούν νέα ηλεκτρικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων συμπεριλαμβανομένων και τριών SUV. Τα νέα μοντέλα θα έχουν μεγαλύτερη απήχηση από το πιο ειδικό Battista των 1.873 ίππων και με το σύστημα πρόωσης του Rimac C_Two.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο Rudat είναι ένα ακόμη από τα ευρωπαϊκά στελέχη της Tesla που αποχωρεί. Πρόσφατα, η αμερικανική εταιρία έχασε και τον Peter Bardenfleth-Hansen, τον διευθυντή ανάπτυξης επιχειρήσεων για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, ο οποίος εντάχθηκε στο γερμανικό κατασκευαστή ηλεκτρικών φορτηγών StreetScooter.