Νέο Suzuki Vitara: Έρχεται το 2022 σε Plug-in Hybrid εκδόσεις και 4Χ4


Σημαντικά διαφοροποιημένο και με υβριδικές εκδόσεις που κατά πάσα πιθανότητα θα προέρχονται από την Toyota, η 5η γενιά του Suzuki Vitara θα ενσωματώνει κορυφαίες τεχνολογίες συνδεσιμότητας και ασφάλειας.

  • 28/5/2021

Πυρετωδώς η Suzuki ετοιμάζει την επόμενη γενιά του Vitara, ενός μοντέλου που θα αντιμετωπίσει τον δύσκολο ανταγωνισμό της compact κατηγορίας των SUV.

Έπειτα από μια 5ετία (η 4η γενιά Vitara παρουσιάστηκε το 2018), η ώρα αντικατάστασης πλησιάζει και το νέο Vitara θα ακολουθήσει όλα τα trends της αυτοκίνησης κάτι που σημαίνει, εξηλεκτρισμός, connectivity’s, αλλά και προηγμένα συστήματα ασφαλείας.

Αν και η Suzuki τηρεί σιγή ιχθύος οι πρώτες πληροφορίες για τη νέα γενιά αυτού του σημαντικού μοντέλου, αρχίζουν να εμφανίζονται στα ΜΜΕ της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία νέα, η Suzuki, που έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες αναβάθμισης και για το Swift, θα ακολουθήσει όλες τις σύγχρονες τάσεις για τη μετάβαση στη βιώσιμη κινητικότητα, με κινητήρες πολύ χαμηλών εκπομπών, ενισχύοντας και τις στρατηγικές της συμμαχίες με κορυφαίους κατασκευαστές. Μάλιστα πρόσφατα λάνσαρε στην ελληνική αγορά το Swace, ένα υβριδικό μοντέλο που βασίζεται στην αντίστοιχη έκδοση της Toyota Corolla, ενώ δεν πρέπει να μας διαφεύγει και το Suzuki Across που ουσιαστικά αφορά έναν κλώνο του Toyota RAV4.

Εξηλεκτρισμός με HEV και PHEV εκδόσεις, πιθανόν από την Toyota

Λέτε το επόμενο Suzuki Vitara να έχει «γονίδια» από κάποιο μοντέλο της Toyota; Αν και αυτό δεν ξεκαθαρίζεται σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει στην Ιαπωνία, το σίγουρο είναι πώς θα όλοι οι κινητήρες του θα είναι υβριδικοί και οι υπάρχουσα τεχνολογία MHEV 48V μάλλον, δεν θα μεταφερθεί στη νέα γενιά.

Με δεδομένο πώς η Suzuki επιθυμεί να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα είναι δεδομένο πώς θα επιλέξει πιο σύγχρονα υβριδικά συστήματα (HEV), αλλά και Plug-in Hybrid (PHEV). Και εδώ είναι πολύ πιθανό να αξιοποιηθούν συστήματα της Toyota.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Suzuki θα παρουσιάσει έναν νέο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων που θα αφορά το βασικό κινητήριο σύνολο της 5ης γενιάς του Vitara, το οποίο θα εξακολουθήσει να έχει και τετρακίνητες εκδόσεις.

Σε ότι αφορά τις διαστάσεις, το μήκος του αναμένεται να αυξηθεί ελαφρώς, προκειμένου να βελτιωθούν οι εσωτερικοί χώροι και εκείνος για τις αποσκευές. Η αισθητική, κρίνοντας και από τη φωτογραφία, θα είναι μοντέρνα ώστε να αποπνέει τον τεχνολογικά προηγμένο χαρακτήρα του αυτοκινήτου, με τις περισσότερες σχεδιαστικές τροποποιήσεις σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά να αναμένονται στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου. Περισσότερα στοιχεία, για τη νέα γενιά του Vitara, δεν υπάρχουν, ωστόσο είναι σίγουρα ότι η Suzuki τους επόμενους μήνες θα αρχίσει να δίνει περισσότερα στοιχεία. Στου Ευρωπαϊκούς δρόμους θα κυκλοφορήσεις μέσα στο 2022.