Νέο σχεδιαστικό κέντρο για την Jaguar


Η Jaguar εγκαινίασε ένα νέο, μεγαλύτερο σχεδιαστικό κέντρο το οποίο αναμένεται να επιτρέψει τη δημιουργία καλύτερων μοντέλων, όπως δηλώνουν στελέχη της εταιρείας

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 30/9/2019

Οι καινούργιες εγκαταστάσεις διαθέτουν μεγάλο χώρο και τεχνολογικά προηγμένο εξοπλισμό, στοιχεία που θεωρούνται απαραίτητα για να εργάζονται αποδοτικότερα τα στελέχη του σχεδιαστικού κέντρου. Όπως δήλωσε ο κ. Julian Thomson, Επικεφαλής Σχεδιασμού της Jaguar, το νέο κτήριο θα επιτρέπει τη δημιουργία καλύτερων οχημάτων της εταιρείας για τους πελάτες, τόσο αυτής όσο και της Land Rover.

Ο κ. Thomson, ο οποίος αντικατέστησε τον Ian Callum τον περασμένο Ιούλιο, δήλωσε ικανοποιημένος από το καινούργιο σχεδιαστικό κέντρο, το οποίο βρίσκεται πλησιέστερα στο Gaydon (την έδρα της εταιρείας), από το μέρος που βρισκόταν το προηγούμενο αντίστοιχο κτήριο (στο Whitley). Όπως ανακοινώθηκε, η κατασκευή του αποφασίστηκε το 2014, κόστισε περίπου 564.000.000 ευρώ και είναι πλάι στο αντίστοιχο κέντρο της Land Rover, καθώς και στις εγκαταστάσεις εξέλιξης των νέων μοντέλων τους.

Το εμβαδόν του καινούργιου σχεδιαστικού κέντρου είναι 12.000 τετραγωνικά μέτρα, έκταση που είναι κατά 33% μεγαλύτερη από αυτή του προηγούμενου. Σύμφωνα με τον κ. Alister Wheelan, Διευθυντής Εσωτερικού Σχεδιασμού της Jaguar, οι 280 εργαζόμενοι στο σχεδιαστικό κέντρο θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα να βρίσκονται σε έναν ενιαίο χώρο, ενώ θα υπάρχει μεγαλύτερος χώρος για τη δημιουργία σε πηλό και σε φυσικό μέγεθος των νέων μοντέλων της εταιρείας. Επίσης, υπάρχουν σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα που διευκολύνουν τη δουλειά των εργαζομένων και μια μεγάλη έγχρωμη οθόνη μήκους 11 μέτρων, για την απεικόνιση σχεδίων και βίντεο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πωλητήριο στην εξάτροχη Mercedes-Benz G-Class (Video)