Νέο σύστημα κλιματισμού για το Lexus LC Convertible


Η LEXUS ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΗΝ ΟΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ LC CONVERTIBLE.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 13/5/2020

Οι Ιάπωνες, ως γνωστόν, αποζητούν την τελειότητα περισσότερο από κάθε άλλον κατασκευαστή, υπό το πρίσμα της φιλοσοφίας τους και της παράδοσής τους ως λαός. Έτσι, στη Lexus, δημιούργησαν ένα σύστημα κλιματισμού το οποίο τοποθετείται στο επανασχεδιασμένο LC Convertible με σκοπό να διατηρεί σταθερή την επιλεγμένη θερμοκρασία ακόμα και όταν η οροφή είναι ανοιχτή, ανεξαρτήτως αυτής του περιβάλλοντος.

Το «Lexus Climate Concierge», όπως ονομάζεται, λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία σε όλο το σώμα των επιβατών και με σταθερή την ένταση με την οποία ο εκπεμπόμενος αέρας φτάνει σε αυτούς. Έτσι, δεν υπάρχει το φαινόμενο να αισθάνεται κάποιος διαφορά μεταξύ του επάνω και του κάτω μέρους του σώματός του. Το καινούργιο LC Convertible διαθέτει αισθητήρα ο οποίος αναγνωρίζει πότε η οροφή είναι ανοιχτή και προσαρμόζει αντίστοιχα τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού. Επίσης, τα καθίσματα είναι εφοδιασμένα με αεραγωγό μέσω του οποίου διοχετεύεται αέρας στην περιοχή του αυχένα. Αυτός, είναι ρυθμιζόμενος και ως προς το ύψος κατεύθυνσης της ροής, ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά σε κάθε σωματότυπο.

Οι άνθρωποι της Lexus δηλώνουν ότι στόχος τους είναι να αισθάνονται διαρκώς οι επιβάτες μια ευχάριστη, απαλή αύρα, ιδίως με κατεβασμένη την οροφή. Έχουν σχεδιάσει το αμάξωμα του μοντέλου ώστε να αποτρέπει τον αέρα να εισέρχεται σε ποσότητα και με ένταση στην καμπίνα των επιβατών ενόσω το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα. Για τον λόγο αυτό έχουν προσθέσει και έναν μικρό, διάφανο εκτροπέα ροής ανέμου μεταξύ των πίσω καθισμάτων.

Διαβάστε, επίσης: Το ηχητικό κρεσέντο του δεκακύλινδρου Lexus LFA στο δυναμόμετρο (Video).