Νέο teaser για το Skoda Kodiaq RS


Εντείνεται η αναμονή για το ταχύτερο επταθέσια SUV που έχει περάσει από το Nurburgring ωθούμενο από έναν αποδοτικό twin-turbodiesel.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 23/8/2018

Στο Παρίσι θα παρουσιαστεί το πρώτο SUV της Skoda που θα φέρει τα λογότυπα RS. Μάλιστα τα τελευταία θα έχουν εντελώς νέα μορφή και όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω κεντρική εικόνα ξεχωρίζουν από το σκοτεινό σύνολο με μια κόκκινη νότα. Το RS προέρχεται από τις λέξεις Rally Sport με το πρόσθετο “v” να αναλογεί στο victory παραπέμποντας στα 180 RS και 200 RS και τις νίκες τους πίσω στην δεκαετία του 1970.

Το αποκλειστικά πετρελαιοκίνητο Kodiaq RS εφοδιάζεται με τον γνωστό δίλιτρο BiTDI του VW Group που αποδίδει 240 PS στις 4.000 rpm και 500 Nm από τις 1.750 rpm. Εννοείται πως το ταχύτερο SUV της Skoda έχει στάνταρ τετρακίνηση και όπως φαίνεται διπλόδισκο αυτόματο κιβώτιο.

Πριν από μερικές εβδομάδες η Sabine Schmitz είχε σημειώσει χρόνο 9 min 29,84 sec στην Πράσινη Κόλαση αναδεικνύοντας το Kodiaq ως το ταχύτερο επταθέσιο μοντέλο στην γερμανική πίστα. Για την συνέχεια αναμένεται και Superb RS όταν έχει επιβεβαιωθεί πως δεν θα υπάρξει Fabia RS.