Νέο VW Golf GTI Clubsport: Με άνεση στα 250 km/h (Video)


Aν και δεν είναι η κορυφαία από άποψη ισχύος έκδοση του Golf, το Clubsport είναι εξαιρετικά γρήγορο όπως φαίνεται από τις επιδόσεις του στην γερμανική Autobahn.

  • 24/1/2021

Mπορεί στην γκάμα του νέου Golf την κορυφαία θέση να έχει η έκδοση R όμως υπάρχει και η Clubsport η οποία είναι πιο ελαφριά (λόγω απουσίας τετρακίνησης) και πιο εστιασμένη στην σπορ οδική συμπεριφορά.

Εφοδιάζεται και αυτή με τον κινητήρα των 2 λίτρων με απόδοση στους 300 ίππους και η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός DSG επτά σχέσεων.

Η ισχύς αυτή αν και ελαφρά μικρότερη από το R είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από τα 245 άλογα του απλού GTI οπότε και οι επιδόσεις του είναι αρκετά βελτιωμένες.

Στο video που παραθέτουμε βλέπουμε τον τρόπο με τον οποίο επιβεβαιώνει σε πραγματικές συνθήκες τις εργοστασιακές του επιδόσεις το Golf Clubsport. 

Φθάνει στα 100 km/h από στάση σε 5,7 δευτερόλεπτα, κάνει τα 100-200 km/h σε 11,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 252 km/h, καθώς εκεί μπαίνει ο ηλεκτρονικός κόφτης.

Μάλιστα, στην συγκεκριμένη περίπτωση όλα αυτά έγιναν με όχι ιδανικές συνθήκες καθώς το αυτοκίνητο φορούσε χειμερινά ελαστικά και η θερμοκρασία περιβάλλοντος ήταν αρκετά χαμηλή.