Νέο VW Golf R Estate: Hot Station Wagon με 320 άλογα (Video)


Το νέο VW Golf R Estate φέρνει την εμφάνιση, τη δύναμη των 320 ίππων και τις «καυτές» επιδόσεις του πεντάθυρου αδελφού του σε ένα station wagon περιτύλιγμα με περισσότερη πρακτικότητα.

  • 7/7/2021

Το νέο VW Golf R Estate ή Variant όπως ονομαζόταν παλαιότερα αποκάλυψε η Volkswagen με ισχύ 320 ίππων και τις «καυτές» επιδόσεις του πεντάθυρου αδελφού του σε ένα πιο πρακτικό station wagon αμάξωμα.

Όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του hatchback Golf R έχουν κρατηθεί αναλοίωτα και στο Estate, με πρωταγωνιστή τον υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 320 ίππων και τη μέγιστη ροπή των 420 Nm. Οι κορυφαίες επιδόσεις για την κατηγορία επιδόσεις είναι αυτονόητες για το ισχυρότερο station wagon Golf που δημιουργήθηκε ποτέ. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης 4Motion και ενός αυτόματου κιβωτίου DSG 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη.

Το πακέτο συμπληρώνουν οι 19άρες ζάντες αλουμινίου του προαιρετικού πακέτου R Performance package, μαζί με νέες ρυθμίσεις για το προφίλ οδήγησης, τα προγράμματα Special (Nurburgring mode) και Drift.

Το 0-100 ολοκληρώνεται σε 4,9 δευτερόλεπτα, μόλις 0,2 δεύτερα περισσότερα σε σχέση με το πεντάθυρο μοντέλο και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα και στα 270 χλμ/ώρα για την έκδοση με το πακέτο R Performance.

Παρά την σπορ φύση του, το Golf R Estate διατηρεί την ευμετάβλητη και γεμάτη πρακτικότητα φιλοσοφία του Golf. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 611 λίτρα και ανεβαίνει στα 1.642 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Τα άγκιστρα στο δάπεδο του χώρου αποσκευών, το δίχτυ συγκράτησης αλλά και η πρίζα ρεύματος, μαζί με τις ράγες οροφής ενισχύουν την πρακτικότητα και τις μεταφορικές ικανότητες του Golf R Estate.

Παράλληλα, μεγαλύτερος είναι και ο χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών, λόγω του αυξημένου μεταξονίου σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Το νέο Golf R Estate θα ξεκινήσει να διατίθεται άμεσα στην ευρωπαϊκή αγορά, με τιμές που ξεκινούν από τα 51.585 ευρώ στη Γερμανία.