Νέοι κινητήρες για το Land Rover Discovery


H βρετανική εταιρία ανακοίνωσε μια σημαντική αναβάθμιση για το Discovery που αφορά εφ’ όλης της ύλης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: LAND ROVER
  • 10/11/2020

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια κυκλοφορίας το ανανεωμένο Discovery έχει αποκτήσει ένα ελαφρώς πιο φρέσκο παρουσιαστικό με μια διαφοροποιημένη μάσκα και επανασχεδιασμένους προβολείς. Το ίδιο ισχύει και για τα πίσω φωτιστικά σώματα, αλλαγές υπάρχουν και στους προφυλακτήρες όπως και στην πόρτα του πορτμπαγκάζ.

Στο εσωτερικό υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3’’ και μια οθόνη αφής 11,4’’ που υποστηρίζει ένα νέο λογισμικό του συστήματος πολυμέσων, καθώς και αναβαθμίσεις over-the-air. Από εκεί και πέρα υπάρχουν σημειακές αλλαγές στο τιμόνι και στον επιλογέα ταχυτήτων, νέας σχεδίασης αεραγωγοί και καλύτερη εκμετάλλευση εσωτερικών χώρων και ειδικότερα στην τρίτη σειρά καθισμάτων.

Μια σημαντική αναβάθμιση αφορά στην εξηλεκτρισμένη γκάμα των V6 κινητήρων της Land Rover με σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Στην βάση βρίσκεται ο τετρακύλινδρος δίλιτρος με 300 PS και 400 Nm, ενώ ψηλότερα βρίσκεται ο τρίλιτρος V6 με 360 PS και 500 Nm. Στους diesel υπάρχει ο τρίλιτρος V6 σε δύο εκδόσεις, την μικρότερη με τους 250 PS και 570 Nm και την ισχυρότερη με 300 PS και 650 Nm.