Νέοι κινητήρες για το Subaru Impreza που «έρχεται» την άνοιξη του 2023 (photos)


Οι πληροφορίες που έρχονται από την Ιαπωνία για την 6η γενιά του Impreza. Τι αλλαγές θα έχει σε σχέση με την τρέχουσα έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ, BESTCARWEB.JR
  • 19/9/2022

Έχοντας παρουσιάσει την 5η γενιά το 2016, η Subaru γνωρίζει ότι ήρθε η ώρα για την ανανέωση του Impreza. Και όλα δείχνουν ότι την άνοιξη του 2023, θα είναι έτοιμη να το λανσάρει στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου.

Η αλήθεια είναι ότι αρχικά οι πρώτες αναφορές που υπήρχαν από την Ιαπωνία ανέφεραν ότι κάτι τέτοιο αναμένονταν να γίνει προς το τέλος του 2022. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι η καθυστέρηση είναι αναπόφευκτη, κυρίως εξαιτίας των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα (μικροτσίπ και ημιαγωγοί).

Οι πληροφορίες από την ασιατική χώρα προέκυψαν τις τελευταίες ώρες, στο πλαίσιο της παρουσίασης, για την Ιαπωνία, της νέας έκδοσης του Subaru Crosstrek (XV για την Ευρώπη), το οποίο αναμένεται αρκετά αργότερα και στη Γηραιά Ήπειρο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιαπωνικού site bestcarweb.jp, θα υπάρξει αλλαγή στη γκάμα των κινητήρων, ωστόσο πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν ότι αυτό διαφοροποιείται ανάλογα με τις αγορές διάθεσης του μοντέλου.

Πηγή: bestcarweb.jp
Πηγή: bestcarweb.jp

Για την Ιαπωνία, ο βασικός κινητήρας θα είναι «ήπια» υβριδικός 2,0 L, ενώ ο κινητήρας των 1,6 L αναμένεται να αντικατασταθεί από υπερτροφοδοτούμενο 1,5 L. Όσο για την «αγωνιστική» έκδοση STi Sport, αυτή θα «φορά» επίσης κινητήρα turbo 1,8 L από τη Levorg, αντικαθιστώντας τον υπάρχοντα 2λιτρο.

Άπαντες θα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ η κίνηση θα μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς. Δεν αποκλείεται, σε δεύτερο χρόνο, η Subaru να κυκλοφορήσει και πισωκίνητη έκδοση του μοντέλου. Οι Ιάπωνες, αναμένεται να αποσύρουν τη sedan έκδοση μετά την παρουσίαση της 6ης γενιάς του μοντέλου. Αυτή τη στιγμή η hatchback έκδοση αντιπροσωπεύει περίπου το 84% των πωλήσεων.

Εμφανισιακά, το Impreza αναμένεται να έχει μια «χαρακτηριστική» πολυγωνική μάσκα με λεπτούς προβολείς και μεγάλες εισόδους αέρα στις άκρες του προφυλακτήρα. Το αυτοκίνητο θα έχει αυξημένες ψηφιακές λειτουργίες και μεγαλύτερες επιλογές συνδεσιμότητας. Θα κυκλοφορήσει επίσης μια αναβαθμισμένη έκδοση του πακέτου EyeSight με νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Πηγή: bestcarweb.jp