Nέος Πρόεδρος και CEO στην Mitsubishi Motors Europe B.V.


O κ. Tim Tozer είναι ο νέος Πρόεδρος και CEO της Mitsubishi Motors Europe B.V. από την 1η Σεπτεμβρίου 2004. Ο κ. Tozer διαθέτει μακρόχρονη πείρα στο χώρο της αγοράς αυτοκινήτου, κατέχοντας υψηλόβαθμες θέσεις σε εταιρίες όπως είναι η Mazda και η Chrysler.
  • 21/9/2004
&00 O κ. Tim Tozer είναι ο νέος Πρόεδρος και CEO της Mitsubishi Motors Europe B.V. από την 1η Σεπτεμβρίου 2004. Ο κ. Tozer διαθέτει μακρόχρονη πείρα στο χώρο της αγοράς αυτοκινήτου, κατέχοντας υψηλόβαθμες θέσεις σε εταιρίες όπως είναι η Mazda και η Chrysler, ενώ πριν αναλάβει τη νέα του θέση στη Mitsubishi Motors συνεργαζόταν με τη Mondial Assistance (UK) Limited.
Στα νέα του καθήκοντα ο κ. Tozer θα αναλάβει ενεργό ρόλο στο δεύτερο γύρο της αναδιάρθρωσης της εταιρίας. Η πορεία του στηρίζεται σε μία υπάρχουσα πολύ καλή πορεία της Mitsubishi στην ευρωπαϊκή αγορά, παρόλο το σκληρό κλίμα ανταγωνισμού στην Ευρώπη μέσα στο 2003:

· Αύξηση πωλήσεων για πρώτη φορά μετά το 1999 (207,939 μονάδες)
· Επιστροφή στην κερδοφορία ένα χρόνο πριν το χρονοδιάγραμμα της εταιρίας (180 εκατομμύρια ευρώ λειτουργικά κέρδη στο οικονομικό έτος 2003). Πρώτη χρονιά κερδοφορίας της εταιρίας αφότου ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ευρώπη το 1974
Σχολιάζοντας την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ο κ. Tozer δήλωσε: "είμαι πολύ χαρούμενος για τη συνεργασία μου με τη Mitsubishi Motors Europe στην υπάρχουσα φάση της εξέλιξης της. Η εταιρία έχει επιστρέψει στην κερδοφορία και η πορεία της είναι ξεκάθαρη καθώς 10 νέα μοντέλα πρόκειται να παρουσιαστούν στην ευρωπαϊκή αγορά τα επόμενα 3 χρόνια, έχοντας την αμέριστη υποστήριξη ενός εξαιρετικού δικτύου επισήμων διανομέων και εμπόρων".
Ο κ. Tozer συμπληρώνει: "ο ρόλος μου είναι να επικεντρωθώ στην υπάρχουσα καλή πορεία της εταιρίας και να μεγαλώσω περαιτέρω τα θετικά της αποτελέσματα σε συνεργασία με ολόκληρη την ομάδα της Mitsubishi Motors στο Άμστερνταμ, τους διανομείς, τους επισήμους εμπόρους και τους προμηθευτές με απώτερο στόχο το κέρδος του πελάτη στις 36 ευρωπαϊκές χώρες, Ως αποτέλεσμα η συμμετοχή μας θα είναι μία de facto ενεργή συμβολή στην αναζωογόνηση της Mitsubishi Motors Corporation".