"New York, New York" με μία Porsche 919 Hybrid [Video]


Tι γυρεύει μία αγωνιστική Porsche 919 Hybrid στους δρόμους του "Μεγάλου Μήλου"; 
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: PORSCHE
  • 6/5/2018

Φανταστείτε την εικόνα ενός χαμηλού αγωνιστικού να κυκλοφορεί ανάμεσα σε αυτοκίνητα, λεωφορεία και πεζούς στο κέντρο της πιο φημισμένης μεγαλούπολης στον κόσμο. Όσο και αν μοιάζει σαν να έχει προσγειωθεί ένα εξωγήινο όχημα στην 5η Λεωφόρο, για την Porsche πάντως θεωρήθηκε μία καλή ιδέα ώστε να αποχαιρετήσει με αυτόν τον τρόπο ένα από τα καλύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα στην ιστορία της, την 919 Hybrid.

Πρόκειται για το αυτοκίνητο με το οποίο η εταιρία συμμετείχε στο πρωτάθλημα WEC από το οποίο αποσύρθηκε πέρσι, έχοντας 17 νίκες, έξι παγκόσμιους τίτλους, τρεις νίκες στο Le mans και 20 πρώτες θέσεις στην εκκίνηση. Μιλάμε δηλαδή για έναν σύγχρονο θρύλο των αγώνων, που λίγο πριν μπει στο μουσείο κάνει τα τελευταία του χιλιόμετρα σε μεγάλες πόλεις του κόσμου.

Η περιοδεία ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη και θα συνεχιστεί και σε άλλες μεγάλες πρωτεύουσες, καθώς και σε πίστες όπως το Nurburgring, η Laguna Seca, το Spa κ.λπ. Το event αυτό με την ονομασία 919 Tribute θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο όταν και το αυτοκίνητο θα μπει σε περίοπτη θέση στο μουσείο της Porsche. Mέχρι τότε πάντως, απολαύστε την στο video που έδωσε στην δημοσιότητα η ίδια η εταιρία, να κάνει βόλτες στους δρόμους της Νέας Υόρκης υπό τα έκπληκτα βλέμματα των οδηγών και των περαστικών.