Νικητής ο Max Verstappen στην Imola


O Max Verstappen είδε πρώτος την καρό σημαία στο επεισοδιακό, όπως εξελίχθηκε, Grand Prix Formula 1 στην Imola, σε έναν αγώνα που χαρακτηρίστηκε από πολλές συγκρούσεις και εξόδους μονοθεσίων εξαιτίας της βροχής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/4/2021

Ο Max Verstappen ήταν ο νικητής στο εφετινό Formula 1 Pirelli Gran Premio Del Made που έγινε στην πίστα «Autodromo Enzo e Dino Ferrari» της Imola. Ο αγώνας ξεκίνησε με τη βροχή να πέφτει στην περιοχή και με τον Verstappen (Red Bull Racing Honda), που ήταν τρίτος, να κάνει την καλύτερη εκκίνηση και να περνά στην πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω του τον Lewis Hamilton (Mercedes-AMG Petronas F1 Team). Θυμίζουμε ότι ο Βρετανός κατείχε την pole position.

Το Grand Prix χαρακτηρίστηκε από τις πολλές εξόδους των πιλότων από την πίστα, εξαιτίας της βροχής, αλλά και από το ατύχημα στον 34ο γύρο του αγώνα μεταξύ των Valtteri Bottas, με την άλλη Mercedes-AMG, και του George Russell (Williams Racing). 

Οι δυο τους συγκρούστηκαν και εγκατέλειψαν. Όμως, από το συμβάν, η πίστα γέμισε συντρίμμια και χρειάστηκε να διακοπεί ο αγώνας μέχρι να καθαριστεί αυτή. Στο Grand Prix δόθηκε δεύτερη εκκίνηση και οι ως τότε διαφορές που είχαν σχηματιστεί μεταξύ των οδηγών εξανεμίστηκαν. 

Ο επτάκις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της γερμανικής ομάδας τερμάτισε δεύτερος έπειτα από έναν πολύ καλό, αλλά και τυχερό για τον ίδιο, αγώνα. Ο Hamilton είχε μία έξοδο στον 31ο γύρο του Grand Prix από την οποία κατάφερε να ξαναπεί στην πίστα, αλλά βρέθηκε ένατος προσωρινά. Τελικά, επωφελήθηκε από το ατύχημα των Bottas και Russell και κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Τρίτος τερμάτισε ο Lando Norris (McLaren F1 Team) ο οποίος έκανε έναν πολύ καλό αγώνα σε όλη τη διάρκειά του και εντυπωσίασε με την επίδοσή του. 

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Charles Leclerc (Scuderia Mission Winnow Ferrari), αφήνοντας πίσω του τον ομόλογό του τον υιό Carlos Sainz.

Έκτος, τερμάτισε ο Daniel Ricciardo, με την άλλη McLaren ο οποίος σε αυτόν τον αγώνα έδειξε ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του ομολόγου του Norris. 

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Lance Stroll (Aston Martin Cognizant F1 Team), Pierre Gasly (Scuderia AlphaTauri Honda), Kimi Räikkönen (Alfa Romeo Racing ORLEN) και Esteban Ocon (Alpine F1 Team).

Δηλώσεις

Max Verstappen: «Ήταν πολύ μεγάλός ο συναγωνισμός σήμερα, ιδίως στην εκκίνηση. Νομίζω ότι κάναμε τα πάντα καλά, παρά το μικρό συμβάν που μου έτυχε στην επανεκκίνηση (σημ.: μικρό τετακέ). Είναι μακρύς ο δρόμος που έχουμε ακόμα μπροστά μας, οπότε πρέπει να είμαι ήρεμος!». 

Lewis Hamilton:«Συγχαρητήρια στον Max και τον Lando. Σε ό,τι με αφορά, ήταν η πρώτη φορά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα που έκανα λάθος. Είμαι πολύ ευγνώμων που βρέθηκα στη δεύτερη θέση, ήταν πολύ δύσκολη περίπτωση για να τα καταφέρω πάλι. Είχα μερικές πολύ ευχάριστες μονομαχίες με τα παιδιά».

Lando Norris:«Είμαι χαρούμενος, κατάφερα να ανακάμψω από εχτές. Δεν ξεκίνησα όσο καλά θα ήθελα στον αγώνα, όμως μπόρεσα να βρω έναν κακό ρυθμό. Είναι πολύ ωραίο να συναγωνίζομαι με αυτούς τους τύπους, είναι καλό να μπορώ να ακολουθώ αυτόν τον ρυθμό τους. Είμαι χαρούμενος με την τρίτη θέση, δεν απογοητεύτηκα!».

Παρακάτω, μπορούμε να δούμε την κατάταξη στο Grand Prix της Imola.

Ακολουθεί η ως τώρα κατάταξη για το Πρωτάθλημα Οδηγών στη Formula 1.

Τέλος, παρακάτω, βλέπουμε την ως τώρα κατάταξη για το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.