Nissan GT-R με 1.500 PS τουμπάρει 11 φορές και o οδηγός βγαίνει... ατσαλάκωτος! (video)


To περιστατικό συνέβη στην πίστα του αεροδρομίου Cootamundra στην Αυστραλία, με τον Mick Mansour να χάνει τον έλεγχο του Nissan GT-R ενώ έτρεχε με 270 km/h!

  • 16/7/2022

Οι αγώνες αυτοκινήτου κρύβουν πάντα κινδύνους αφού πολλές φορές τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως ορίζει το πλάνο με αποτέλεσμα να έρχονται τα πάνω κάτω. Όπως ακριβώς συνέβη και στο Nissan GT-R του Mick Mansourτο οποίο τον προηγούμενο μήνα συμμετέχοντας στο GT-R Challenge της Αυστραλίας, κατά τη διάρκεια του run στο αεροδρόμιο Cootamundra, χάθηκε ο έλεγχος ενώ έτρεχε με 270 km/h και το αυτοκίνητο πήρε 11 τούμπες μέχρι να ακινητοποιηθεί ανάποδα, στο πλάι της πίστας.

Το ευχάριστο -και άκρως εντυπωσιακό- είναι ότι παρά τη σφοδρότητα των αλλεπάλληλων συγκρούσεων ο Mansour κατάφερε να εξέλθει από το αυτοκίνητο έχοντας υποστεί μόνο μερικούς μώλωπες, χωρίς να έχει σπάσει ούτε ένα οστό.

Ο οδηγός μίλησε για το ατύχημα και αποκάλυψε ότι εκείνη την ημέρα είχε ένα κακό προαίσθημα. Τελικά επιβεβαιώθηκε αφού βίωσε την πιο τρομακτική εμπειρία στην καριέρα του, ενώ νιώθει ευγνώμων και πολύ τυχερός που μπόρεσε την ίδια μέρα να εξέλθει από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε προληπτικά και να επιστρέψει στο σπίτι με τη γυναίκα του και τα παιδιά του.

Το Nissan GT-R ήταν στημένο για drag racing και απέδιδε πάνω από 1.500 PS. Λίγο καιρό πριν η ιπποδύναμή του είχε ξεπεράσει τους 2.000 PS ωστόσο η συμπεριφορά του δεν ήταν αυτή που έπρεπε και έτσι ο κάτοχος αποφάσισε να κατεβάσει τη δύναμή του. Ακόμα όμως και έτσι, το Nissan GT-R συνέχιζε να επιταχύνει σαν τρελό και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε ο έλεγχος στο drag strip.

Ο Mansour έκανε τα πάντα για να το επαναφέρει στην ευθεία, όμως δεν τα κατάφερε και έτσι ήρθαν οι 11 συνεχόμενες τούμπες που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video.