Nissan Qashqai: Με νέο κινητήρα diesel 1.5 λίτρων


Ο κινητήρας των 1,5 λίτρων του Qashqai αναβαθμίστηκε συνολικά και έχει μεγαλύτερη ιπποδύναμη αλλά και πιο χαμηλούς ρύπους
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΝISSAN
  • 16/9/2018


Το ιδιαίτερα επιτυχημένο (και στην χώρα μας) Nissan Qashqai θα αποκτήσει από εδώ και πέρα έναν αναβαθμισμένο πετρελαιοκινητήρα στα 1,5 λίτρα. Ο 1.5 dCi έχει σύμφωνα με την εταιρία ανανεωθεί στο 90% των εξαρτημάτων του με στόχο να γίνει ένα πιο σύγχρονο και πιο οικονομικό σύνολο.

Η ισχύς του είναι 5 ίππους υψηλότερη σε σχέση με το απερχόμενο μοτέρ, φθάνοντας στα 115 άλογα, ενώ η ροπή παραμένει στα ίδια επίπεδα, δηλαδή στα 260 Nm. Ο νέος κινητήρας όμως προσφέρει μία λειτουργία overboost που για 15 δευτερόλεπτα ανεβάζει ακόμα 5 ίππους την ισχύ και την ροπή κατά 25 Nm.

Σύμφωνα με την εταιρία, η κατανάλωση των αυτοκινήτων που εφοδιάζονται με αυτόν τον κινητήρα θα βρίσκεται στα 3,8 l/100km ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα βρίσκονται στα 100 g/km

Ο κινητήρας είναι αναβαθμισμένος σε πολλά σημεία όπως το ψυγείο λαδιού, το φίλτρο λαδιού, την τροφοδοσία κ.λπ. Έχει επίσης προστεθεί και SCR με Ad Blue έτσι ώστε να μειωθούν οι ρύποι NOx ώστε να φθάσουν στο πρότυπο Euro 6d-Temp.

Aπό εκεί και πέρα υπάρχουν όλα τα σύγχρονα συστήματα της εταιρίας σε ότι αφορά την ασφάλεια και την υποβοήθηση του οδηγού, όπως το ProPilot, το οποίο αποτελεί την "ομπρέλα" όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων της Nissan.