Ντεμπούτο για την Mercedes-Benz GLE 580 4Matic


Πρόκειται για την υβριδική έκδοση που πλασάρεται πάνω από την GLE 450 και την ισχυρότερη AMG GLE 53.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/5/2019

To πιο ενδιαφέρον στοιχείο στην GLE 580 δεν είναι άλλο από την mild hybrid διάταξη με τον V8 κινητήρα βενζίνης με τα δεδομένα 4 lt της χωρητικότητάς του. Η ισχύς του θηριώδους μοντέλου της Mercedes είναι στα 504 PS και η ροπή στα 700 Nm. Με το σύστημα EQ Boost (48-βολτο με ενσωματωμένη μίζα/ γεννήτρια ISG με ιμάντα) η ισχύς μπορεί να αυξηθεί κατά 22 PS και 250 Nm και για συγκεκριμένα διαστήματα, ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης.

Στο εσωτερικό υπάρχει το γνωστό «ψηφιακό» ταμπλό με την διάταξη MBUX και τις δύο οθόνες διαγώνιου 12,3’’ (μία στην κεντρική κονσόλα και μια στον πίνακα οργάνων). Φυσικά υπάρχει πλήρης συνδεσιμότητα, η υποστήριξη MBUX Interior Assistant όλα τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού καθώς και οι ανέσεις όπως η προαιρετική τρίτη σειρά καθισμάτων.

c

Εξωτερικά υπάρχουν κάποιες νέες λεπτομέρειες και τα σχετικά λογότυπα που ξεχωρίζουν την GLE 580 καθώς και νέες ζάντες 22’’ στο πακέτο AMG Line. Την ροπή στους τέσσερις τροχούς κατανέμει το σύστημα 4Matic, ενώ η ενεργητική ανάρτηση E-Active Body Control διασφαλίζει αμέριμνες μετακινήσεις σε παντός τύπου επιφάνειες.

Τέλος θα πρέπει να πούμε πως η εν λόγω έκδοση προορίζεται για την αγορά των ΗΠΑ και πιθανότατα να βγάλει και υπερατλαντικό εισιτήριο. Στην Ευρώπη η GLE προσφέρεται στις εκδόσεις GLE 400d, GLE 350d, GLE 300d, AMG GLE 53.