Ντεμπούτο για το Pirelli P Zero Nero GT


Η Pirelli παρουσίασε τη νέα premium σειρά ελαστικών P Zero Nero GT, η οποία διευρύνει και αναβαθμίζει τη γκάμα P Zero Nero με νέα υλικά και αυξημένη επιφάνεια επαφής, ένα συνδυασμό που βελτιώνει την αντοχή.

  • 26/2/2013

Η Pirelli παρουσίασε τη νέα premium σειρά ελαστικών P Zero Nero GT, η οποία διευρύνει και αναβαθμίζει τη γκάμα P Zero Nero με νέα υλικά και αυξημένη επιφάνεια επαφής, ένα συνδυασμό που βελτιώνει την αντοχή. Ο χαρακτηρισμός “Gran Turismo” δηλώνει ότι το P Zero Nero GT δημιουργήθηκε σαν προϊόν αντικατάστασης aftermarket, κατάλληλο για σπορ μοντέλα και sedan μεσαίου – μεγάλου κυβισμού.

Από το Φεβρουάριο, η Pirelli θα διανέμει σε όλο τον κόσμο το νέο της UHP ελαστικό που εγγυάται αυξημένη αντοχή χωρίς επιπτώσεις σε οδηγική απόλαυση, ασφάλεια και επιδόσεις - τυπικά προσόντα του P Zero Nero.

Χρησιμοποιώντας σαν βάση το υπάρχον P Zero Nero, οι μηχανικοί της Pirelli δούλεψαν πάνω στα υλικά, το σχέδιο πέλματος, την επιφάνεια επαφής και τις διαθέσιμες διαστάσεις επί πέντε μήνες.

Έτσι δημιουργήθηκε το νέο P Zero Nero GT, με βελτιωμένη διάρκεια ζωής κατά 20% χάρη στη χρήση γομών με ισορροπημένη περιεκτικότητα πυριτίου. Αυτό είναι αποτέλεσμα βελτιστοποίησης του σκελετού του ελαστικού και εκτιμάται ιδιαίτερα από τους οδηγούς οχημάτων επιδόσεων τελευταίας γενιάς.

Η ανανεωμένη γκάμα προσφέρει βελτιωμένη σταθερότητα και κράτημα και καλύτερο φρενάρισμα στο στεγνό δρόμο. Το όλο πακέτο διασφαλίζει σταθερή οδηγική άνεση και μειωμένα επίπεδα θορύβων σε όλη τη διάρκεια ζωής του ελαστικού.

Το τμήμα έρευνας & εξέλιξης (R&D) της Pirelli ασχολήθηκε επίσης με την αύξηση των διαθέσιμων διαστάσεων και των επιδόσεων. Σε διάστημα ενός χρόνου, η σειρά P Zero Nero GT θα περιλαμβάνει 60 διαστάσεις: 11 από αυτές είναι νέες και προορίζονται για αυτοκίνητα με τροχούς 17, 18 και 19-ιντσών.

Το P Zero Nero GT μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εξοπλισμός αντικατάστασης aftermarket σε σπορ εκδόσεις αυτοκινήτων κατηγορίας B και C, μέχρι μεγαλύτερα sedan κατηγορίας E. Είναι κατάλληλο για μικρότερα μοντέλα όπως τα Volkswagen Polo και Golf, καθώς και το Audi A3, αλλά και για μεγαλύτερα όπως τα Volkswagen Passat, Opel Insignia, Volvo S60 και Mercedes C Class. Το P Zero Nero GT μπορεί να τοποθετηθεί σε μεγαλύτερα οχήματα όπως  τα Audi A6 ή Mercedes E Class.