Ντεμπούτο της νέας Ford Mustang στο σινεμά (VIDEO)


Πρωταγωνιστεί στην ταινία «Need for Speed» που θα βγει στον κινηματογράφο την άνοιξη.

  • 18/1/2014

Η Ford Mustang πρωταγωνιστεί στη μεγάλη και στη μικρή οθόνη επί 5 δεκαετίες περίπου, έχοντας στο ενεργητικό της περισσότερες από 3.200 εμφανίσεις σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικά σόου. Τώρα, η νέα Mustang ξεκινά δυναμικά με το ντεμπούτο της στην ταινία Need for Speed στις 14 Μαρτίου.

Ο πρωταγωνιστής του Need for Speed, Aaron Paul θα οδηγήσει την ειδικά διαμορφωμένη 2014 Mustang στην πολυαναμενόμενη ταινία που βασίζεται στην κλασική πλέον, επιτυχημένη σειρά βιντεοπαιχνιδιών της Electronic Arts, στην πρώτη εμφάνιση της επόμενης γενιάς Mustang στη μεγάλη οθόνη.

«Στην οθόνη ή στο δρόμο, η συναρπαστική εμφάνιση και ο ήχος της Mustang εμπνέει τους οδηγούς σχεδόν επί πέντε δεκαετίες» δήλωσε ο Jim Farley, Ford executive vice president, global marketing, sales & service και Lincoln. «Η αίσθηση αισιοδοξίας και απόλυτου ελέγχου που αποπνέει μία Mustang μέσα από την ισχύ και τις κορυφαίες επιδόσεις της δένουν άριστα με το χαρακτήρα του Aaron Paul στο Need for Speed».

Όταν η πρώτη Mustang έκανε το ντεμπούτο της τον Απρίλιο του 1964, ήταν ακόμα μία ‘άγνωστη δύναμη’, αλλά οι παραγωγοί του Goldfinger χωρίς πολλή σκέψη επέλεξαν μία λευκή Wimbledon 1965 cabrio για την ταινία. Πέντε δεκαετίες αργότερα, η Mustang θεωρείται είδωλο αυτοκινητιστικής και ποπ κουλτούρας. Λογικό λοιπόν ο σκηνοθέτης του Need for Speed, Scott Waugh, να μη χάσει την ευκαιρία να συμπεριλάβει τη νέα Mustang στην ταινία του.

«Επέλεξα τη Mustang επειδή πραγματικά εκφράζει την Αμερικανική κουλτούρα» δήλωσε ο Waugh. «Είναι γνήσιος εκπρόσωπος ενός σύγχρονου ‘muscle car’, ενώ παράλληλα έχει γράψει ιστορία πρωταγωνιστώντας σε μερικές από τις πιο διάσημες ταινίες καταδίωξης όλων των εποχών».

Η καταγραφή της συμμετοχής της Mustang στον κινηματογράφο είναι τεράστια δουλειά και χρειάστηκαν πάνω από 100 συνεργάτες για τη δημιουργία του MustangIMDB.com site που ανέλαβε ο Stefan Thorarensen, ιδρυτής και μέλος ΔΣ του The Icelandic Mustang Club. Με πάνω από 3.200 συμμετοχές, η λίστα αυξάνεται σχεδόν καθημερινά.

Εκφράζοντας τη σημασία του κινηματογράφου στην ιστορία της Mustang, το Hollywood ήταν μία από τις έξι περιοχές που επιλέχθηκαν για την παγκόσμια αποκάλυψη του νέου ‘pony car’ στις 5 Δεκ., 2013. Η Mustang οδηγήθηκε πάνω σε υγρό τσιμέντο στον προαύλιο χώρο του επίσης θρυλικού TCL Chinese Theatre.

Όπως και οι σχεδόν 200 αστέρες, ανάμεσα στους οποίους και αρκετοί ηθοποιοί που βοήθησαν τη Mustang να αναδειχθεί σε πρώτο όνομα της μεγάλης οθόνης, το νέο ‘pony’ άφησε το αποτύπωμα και το λογότυπό του στο τσιμέντο ώστε να μείνει στην ιστορία.

Οπαδοί του βιντεοπαιχνιδιού ήδη απολαμβάνουν την εικονική οδηγική αίσθηση της νέας Mustang, που διατίθεται ως free in-game download στο EA Need for Speed™ Rivals από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Οι παίκτες του παιχνιδιού μπορούν επίσης να εξατομικεύουν τις Mustang τους επιλέγοντας από πέντε δημοφιλή σχέδια online μέσω του Mustang Customizer, συμπερ. ενός εμπνευσμένου από τον Ιδρυτή του RTR και πρωταθλητή drift Vaughn Gittin Jr.