Ντριφτάροντας με ένα van της Hyundai (Video)


Η Hyundai επιστρέφει στις προτάσεις υψηλών επιδόσεων με ένα ικανό για όλα van που όχι τυχαία φέρει τα διακριτικά N όπως άλλωστε κι έναν V6 κινητήρα 3,5 λίτρων απόδοσης 402 ίππων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/10/2019

Όσοι μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι η κατηγορία των van δεν θα μπορούσε να συσχετιστεί με εκείνη των υψηλών επιδόσεων τετράτροχων ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσετε την άποψή σας.

Και αυτό γιατί η Hyundai δημιούργησε μια πρόταση που μοιάζει ικανή να συνδυάσει το πληθωρικό μέγεθος ενός οκταθέσιου αυτοκινήτου με τις επιδόσεις ενός καυτού hatchback και τις ικανότητες ενός driftcar.

O λόγος για το Hyundai iMax το οποίο δικαίως φέρει τα διακριτικά N καθώς κάτω από το καπό του έχει τοποθετηθεί ένας διπλά υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας χωρητικότητας 3,5 λίτρων απόδοσης 402 ίππων και 555 Nm ροπής.

Το σύστημα μετάδοσης αποτελείται από ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης το οποίο παρεμβάλλεται ανάμεσα στον εξακύλινδρο σύνολο και τους πίσω-κινητήριους τροχούς.

Τις προδιαγραφές του… εξωτικού van συμπληρώνει η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης και οι ούτως ή άλλως εμφανείς παρεμβάσεις στον αεροδυναμικό του σχεδιασμό.

Σύμφωνα με την κορεατική φίρμα, το Hyundai iMax Ν επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 5 δευτερόλεπτα, ενώ  πλήρες φορτίου η κατανομή του βάρους αγγίζει το τέλειο 50-50.