Ντριφτάροντας στον αρκτικό κύκλο με την Porsche Taycan (Video)


Μία νέα σειρά βίντεο ξεκινάει η Porsche, με το hashtag #IceStories. Ετοιμαστείτε λοιπόν για εντυπωσιακές πλαγιολισθήσεις στον πάγο, συνοδευόμενες από λίγη ιστορία.

  • 3/4/2020

Προφανώς, ο κάθε κατασκευαστής που σέβεται τον εαυτό του, εξελίσσει αυτοκίνητα ικανά να λειτουργούν υπό όλες τις συνθήκες και να κρατάνε ασφαλή τον οδηγό και τους επιβάτες. Αυτό συνεπάγεται δοκιμές τόσο σε ερήμους, με σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες, όσο και σε μέρη κοντά στον αρκτικό κύκλο. Στην προκειμένη περίπτωση, με το #IceStories, καταλαβαίνετε που πάει η δουλειά…

Σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πεδίο δοκιμών, 250 χιλιόμετρα πάνω από τον αρκτικό κύκλο, η Porsche πραγματοποιεί τις δοκιμές ψύχους στα μοντέλα της. Πρόκειται προφανώς για μία πολύ σκληρή δουλειά, καθώς οι θερμοκρασίες εκεί βρίσκονται συνεχώς αρκετές δεκάδες βαθμούς κάτω από το μηδέν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να απολαμβάνει την εργασία του. Πόσο μάλλον όταν ταυτόχρονα αποτελεί και χόμπι.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, ο Anssi Pesonen, ένας αθλητής snowkiting, συναντάει τον Richard Lietz, έναν οδηγό εξέλιξης της Porsche. Αμφότεροι μιλάνε για το πάθος τους και τα συναισθήματα που προκαλεί το να κινείσαι με ταχύτητα στο χιόνι και στον πάγο. Ειδικά για τον δεύτερο, μας μιλάει για τη νέα Porsche Taycan, όντας ενθουσιασμένος για τη δουλειά που κάνει σε αυτή η τετρακίνηση. Το πως στρίβει, φρενάρει και παραμένει απόλυτα ελεγχόμενη, ακόμα και σε τέτοιες συνθήκες.

Το όλο video δεν είναι στα αγγλικά, μπορείτε όμως να επιλέξετε να το δείτε με αγγλικούς υπότιτλους. Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, αυτό που πραγματικά μετράει είναι τα πλάνα. Τόσο του αυτοκινήτου, όσο και του σκιέρ που κινείται με τη βοήθεια του kite. Αναμένουμε με ανυπομονησία για τη συνέχεια.