Ντριφτάροντας στον πάγο με μια Bugatti Chiron


Στις αυστριακές Άλπεις βρέθηκε η Bugatti Chiron ξεδιπλώνοντας τις αρετές ενός υπεραυτοκινήτου 1.500 ίππων στον πάγο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/2/2019

Σε ένα διαφορετικό... τερέν από εκείνο που την έχουμε συνηθίσει βρέθηκε το ισχυρότερο τετράτροχο που παράγεται αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

Ο λόγος για την Bugatti Chiron, η οποία για τις ανάγκες του εταιρικού περιοδικού της γαλλικής φίρμας “ettore” βρέθηκε έστω και για λίγες ώρες στις αυστριακές Άλπεις.

Εκεί είχε μια σύντομη αλλά σε κάθε περίπτωση απολαυστική συνάντηση με τον δύο φορές χρυσό Ολυμπιονίκη του αλπικού σκι Herman Maier.

Γνωστός και ως Herminator, o αυστριακός πολυπρωταθλητής είχε την ευκαιρία να βρεθεί στο αριστερό κάθισμα της Bugatti Chiron και να αναμετρηθεί με τους 1.500 ίππους και τα 1.600 Nm ροπής του δεκαεξακύλινδρου κινητήρα των 8,0 λίτρων. Να τιθασεύσει ένα υπεραυτοκίνητο αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων πάνω στον πάγο και το χιόνι.

Το θέαμα είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό και η εμπειρία που έζησε ο αυστριακός σκιέρ μοναδική. “Το συναρπαστικό συναίσθημα μιας ελεγχόμενης ολίσθησης μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτό του σκι. Παρά την ωμή δύναμη του αυτοκινήτου, αισθάνθηκα ασφαλής από την αρχή.

Έτσι, αποφάσισα να επιλέξω το Handling Mode, γεγονός που το έκανε ακόμα πιο διασκεδαστικό! Η Chiron κάνει ακόμα και το πιο δύσκολο να φαίνεται τόσο απλό και συναρπαστικό", δήλωσε ο Hermann Maier μετά το τέλος της σύντομης συμβίωσής του με την Bugatti Chiron.