Ο αερόψυκτος boxer της Porsche 911 (993) σε ρόλο μηχανής εσπρέσο!


Σε ένα ιδανικό γκαράζ, πέρα από τα ενδιαφέροντα αυτοκίνητα και την προσεκτική διακόσμηση, θα υπήρχε σίγουρα χώρος για μια καλή μηχανή του καφέ. Μηχανή με όλη τη σημασία της λέξης…

  • 5/5/2020

Η μηχανή εσπρέσο που βλέπετε ονομάζεται Veloce RS Black Edition και κατασκευάζεται από την εταιρία Super Veloce. Στους λάτρεις του καφέ το όνομα αυτό μπορεί να μην λέει κάτι, οι φίλοι όμως του αυτοκινήτου καλό είναι να αρχίσουν να τη μαθαίνουν, καθώς ειδικεύεται στο να κατασκευάζει μηχανές καφέ σχεδιασμένες στα πρότυπα κινητήρων οχημάτων. Εάν επισκεφτεί κανείς το site της, θα δει ότι κατά κανόνα αρέσκεται στους V12, στην προκειμένη όμως περίπτωση επιλέγει να δημιουργήσει μία μηχανή βασισμένη στον εξακύλινδρο boxer της τελευταίας αερόψυκτης 911, της γενιάς 993.

Η Veloce RS Black Edition χρησιμοποιεί ακριβά υλικά για την κατασκευή της, όπως χειρουργικό ατσάλι, αεροπορικού τύπου αλουμίνιο 6082 και 7057, τιτάνιο και ανθρακονήματα. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την προσεγμένη κατασκευή, προφανώς, ορίζουν και το κόστος. Για όσους ενδιαφέρονται, θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των 10.200 ευρώ, χωρίς να υπολογίζουμε σε αυτό τα έξοδα εκτελωνισμού και το ΦΠΑ.

Σαν όγκος, είναι σχετικά μαζεμένη, οπότε μη σας ξεγελούν οι φωτογραφίες. Το μήκος της είναι 38 εκατοστά, ενώ το πλάτος και το ύψος της φτάνουν τα 42 και 34 εκατοστά αντίστοιχα. Το βάρος, από την άλλη, με τόσο μέταλλο, αγγίζει τα 21,5 κιλά, που δεν το λέει κανείς λίγο για μία μηχανή του καφέ. Τώρα αναφορικά με το πόσο καλό καφέ φτιάχνει, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Εάν είναι ανάλογος της εμφάνισης, σίγουρα θα άξιζε τα λεφτά της.